Război în Ucraina, ziua 821. Trupele lui Putin, înlăturate din Harkov. Rusia trimite rezerve

Război în Ucraina, ziua 821. Trupele lui Putin, înlăturate din Harkov. Rusia trimite rezerve Situație critică pe frontul din regiunea Harkov. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Ucraina, ziua 821. Volodimir Zelenski vizitat nord-estul Ucrainei. În ultimele săptămâni, zona a fost sub asaltul soldaților ruși, care lansat atacuri zilnice. Statul Major al armatei ucrainene susține că a oprit atacurile și a înlăturat trupele rusești din regiune.

Război în Ucraina, ziua 821. Nord-estul țării, eliberat de sub asaltul rușilor

Harkovul a fost vizat de atacurile soldaților ruși. În ultimele două săptămâni, aceștia au făcut presiuni în trei zone. Conform Statului Major al armatei, trupele lui Putin au fost înlăturate din regiune.

Forțele ucrainene au oprit trupele ruse și desfăşoară acţiuni de contraofensivă. Situația este stabilă ”, a declarat vineri colonelul Igor Prohorenko, oficial al Statului Major ucrainean. Vineri, președintele Volodimir Zelenski a vizitat zona.

„Oraşul şi întreaga regiune Harkov merită tot sprijinul, recunoştinţa şi respectul nostru”, a scris el pe reţelele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News
Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia intenționează să continue asaltul

Comandantul șef al armatei ucrainene susține că Rusia nu va accepta retragerea. Mai mult, acesta a subliniat că vor fi trimise întăriri pentru continuarea asaltului.

„Inamicul este complet împotmolit în lupte de stradă la Vovceansk şi a suferit pierderi foarte grele”, a declarat vineri generalul Oleksandr Sîrski, comandantul-şef al armatei ucrainene.

Între timp, în apropiere de Lîpți, soldații lui Putin au trecut pe o poziţie defensivă. Conform Kievului, rușii au în plan să rupă liniile de apărare ucrainene.

Situația rămâne dificilă în alte regiuni. Potrivit generalului Sîrski, rușii nu au oprit atacurile în dona Kupiansk.

„Situația este complicată în sectorul Kîslivka, unde inamicul încearcă să străpungă apărarea şi să ajungă la râul Oskil”, a spus generalul Sîrski.

Scenarii legate de planurile lui Putin

Brazilia și China au semnat o declarație comună, cerând discuții de pace în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Conform unui document consultat de Reuters, cele două state propun înghețarea conflictului. Vineri, Reuters a raportat că Putin dorește o încetare a focului în Ucraina, având o singură condiție: păstrarea actualelor linii ale câmpului de luptă.

război în Ucraina

Sursa: Facebook - Volodimir zelenski

„Putin poate lupta atâta timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului, pentru a îngheța războiul”, potrivit unei surse care a lucrat cu președintele rus.