Ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000, adoptat în Parlament. Decizia coaliției

Ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000, adoptat în Parlament. Decizia coaliției Pensii. Sursa foto: Facebook/ BNS

România. Proiectul de lege referitor la creșterea gradului de impozitare pe pensii, de la 2.000 la 3.000 de lei, va fi analizat de Parlament, nu de Guvern, susțin surse din interiorul coaliției PSD-PNL.

Este vorba despre propunerea PNL depusă de Raluca Turcan. De asemenea, coaliția va conveni și asupra unor alte pachete de măsuri.

Ce se întâmplă cu cardurile de energie și voucherele pentru alimente

În plus, Coaliția a decis să adopte prin Ordonanță de Urgență un pachet de măsuri, care include, printre altele, actualizarea plafoanelor pentru beneficiari, ca urmare a creșterii de pensii pentru majoritatea pensionarilor.

În prezent, se discută despre actualizarea pentru voucherele de alimente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai exact, voucherele de alimente în valoare de 250 lei vor fi acordate o dată la două luni pentru 2,4 milioane de beneficiari.

Tichete de vacanță, vouchere

Tichete sociale. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav ganea

Creșterea gradului de impozitare pe pensii, motiv de ceartă în Coaliție

Joi, în cadrul ședinței PNL, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că proiectul de Ordonanță de Urgență privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, anunțat de premierul Marcel Ciolacu, prezintă vicii de neconstituționalitate.

Ca urmare, Gorghiu a subliniat că este necesar să fie adoptat proiectul PNL în Parlament.

Ministra Justiției a clarificat că problema legată de proiectul pentru pensii se referă la articolul 115 din Constituție și a subliniat că nu există motive suficiente pentru a adopta o astfel de măsură prin urgență.

Ea a insistat că proiectul liberal trebuie să fie votat în Parlament, nu dintr-o considerare politică, ci deoarece reprezintă soluția corectă pentru reglementare.

Pensionari

Pensionari. Sursa foto: Inquam Photos

Proiectul, propus în 2022 de PNL

La rândul ei, ministra Culturii, Raluca Turcan, a afirmat că propunerea pentru creșterea gradului de impozitare a pensiilor, anunțată de premierul Ciolacu, este un proiect al PNL prezent în Parlament din 2022 și că ar putea fi adoptată în câteva ore de plenul Camerei Deputaților.

Revista presei