Dilemă pentru primarul Ion Ceban. Consilierii PAS cer demiterea unui funcţionar care ar fi fost băut la volan

Dilemă pentru primarul Ion Ceban. Consilierii PAS cer demiterea unui funcţionar care ar fi fost băut la volan Ion Ceban şi Ruslan Darie/ Sursa foto: Facebook/Ruslam Darie

Republica Moldova. Fracţiunea Partidului Acţiune şu Solidaritate (PAS) îi cer primarului de Chişinău, Ion Ceban, să-l demită pe Ruslan Darie din funcţia de director al Întreprinderii Municipale„Supravegherea și protecția animalelor”.

Motivul invovat de către consilierii PAS este că Darie ar fi condus automobilul în stare avansată de ebrietate.

Darie este membru al Consiliului Naţional al Mişcării Alternativa Naţională (MAN), fondat şi condus de Ion Ceban. Totodată, Ruslan Darie este cunoscut ca un promotor al activităţii edilului de Chişinău.

Ruslan Darie, activist în partidul lui Ion Ceban

Ruslan Darie, activist în partidul lui Ion Ceban/Sursa foto: Facebook/Ruslan Darie

PAS insistă asupra demiterii activistului lui Ion Ceban

Potrivit comunicatului Organizaţiei teritoriale PAS din Chişinău, Ruslan Darie a fost prins beat la volan sâmbăta trecută, de către poliţia din raionul Râşcani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Documentul nu oferă detalii despre cum a fost prin Darie, dar menţionează că era „în stare de avansată ebrietate”.

„Un șofer beat la volan este un potențial criminal pe drumurile din țară. Condamnăm acest comportament iresponsabil al lui Ruslan Darie și cerem primarului Ion Ceban să-l demită imediat din funcția de conducere din cadrul ÎM „Supravegherea și protecția animalelor””, menționează consilerii PAS din CMC.

Consilierii din PAS îşi argumentează solicitarea prin faptul că un şofer beat este un potențial criminal pe drumurile din țară. „Anual, se produc sute de accidente rutiere din cauza șoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan. Sute de oameni rămân traumatizați și zeci de oameni mor din cauza șoferilor care consumă alcool și conduc beți automobilele”, se arată menţionează în comunicatul PAS.

Ruslan Darie: „Nu consum alcool de jumătate de an”

Solicitat de EvZ, Ruslan Darie a comunicat că este vorba de fabricarea unui dosar penal la comandă politică.

„Mă vânează de mai mult timp. Vor să-l discrediteze pe primar ţi îi vânează pe oamenii săi. Nu ştiu cum au constatat că eram beat. Eu nu consum alcool de jumătate de an. Din motive de sănătate. Ştiu toţi colegii, rudele, prietenii, cunoscuţii. Vor fi martori în instanţă. Voi prezenta şi documente.

Au mai fost cazuri cu dosare la comandă pentru pretinsa conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate. De exemplu al fostului ministru al Culturii, Boris Focşa”, a declarat Darie.

Promotor al activităţii lui Ion Ceban

Ruslan Darie este fost poliţist şi vameş. Este membru al MAN şi promovează activitatea lui Ion Ceban atât în calitate de primar, cât şi de politician.

Darie postează cu regularitate pe pagina sa de Facebook despre deplasările sale în diferite localităţi pentru a promova MAN. Dar şi postări în care îl elogiază pe Ion Ceban.

Ruslan Darie

Ruslan Darie/ Sursa foto: Facebook/Ruslan Darie

„Primarul General, Ion Ceban și Echipa, a transformat Capitala, în carte de vizită a MOLDOVEI!!!

Echipa, împreună cu Primarul și cetățenii vom Izbuti să schimbăm lucrurile spre bine peste tot în Țară, precum în Capitală!!! Se poate tot, dacă dorești. Am Demonstrat, că Suntem Capabili, avem cu cine și știm cum!!!”, a scris recent Darie pe Facebook.

Ce prevede legea

Conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similare se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Precum şi cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Pe de altă parte, consilierii PAS nu pot să-i impună lui Ion Ceban demiterea lui Darie. Legislaţia muncii prevede demiterea angajatului dacă acesta a consumat alcool la locul şi în timpul orelor de muncă.

Revista presei