Simptome de răceală la copii. Ce trebuie să faceți odată cu întoarcerea la școală

Simptome de răceală la copii. Ce trebuie să faceți odată cu întoarcerea la școală Sursa foto: dreamstime

Pe măsură ce școlile se redeschid pentru un nou an, acestea se concentrează pe îmbunătățirea condițiilor din clase. Dar întoarcerea la școală are loc chiar în momentul în care cazurile de COVID-19 reîncep să apară. De asemenea, în mai multe țări, prezența virusului este în creștere. Acest lucru ridică întrebarea: Când este un copil prea bolnav pentru a merge la școală?

Absențele școlare au crescut în timpul pandemiei, iar această problemă nu și-a revenit complet. Conform celor mai recente date, aproape 1 din 4 elevi lipsește cel puțin 10% din anul școlar. După ani de carantine COVID-19, părinții sunt mai precauți în ceea ce privește trimiterea copiilor la școală atunci când aceștia ar putea fi răciți.

Prevederile COVID s-au schimbat

Atunci când un copil lipsește de la școală, chiar și pentru o absență justificată, cum ar fi o zi de boală, este mai greu pentru el să rămână pe drumul cel bun din punct de vedere academic. Prin urmare, școlile și experții în domeniul sănătății încearcă să schimbe cultura legată de scutirile medicale. Iată ce trebuie să știe părinții.

În timpul pandemiei, autoritățile au îndemnat persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 să se izoleze la domiciliu. În unele contexte, chiar și persoanele cu o boală ușoară au fost îndemnate să rămână acasă până la dispariția simptomelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste standarde, precum și prudența din spatele lor, au rămas în vigoare ani de zile după redeschiderea școlilor. Acest lucru a însemnat că, de multe ori, copiii au lipsit de la multe cursuri după ce au contractat sau au fost expuși la COVID-19 sau la alte boli. În primăvara acestui an, orientările privind COVID-19 s-au schimbat oficial. Acum, CDC sugerează oamenilor să trateze COVID-19 la fel ca alte boli respiratorii, cum ar fi gripa.

Fără febră timp de 24 de ore

Dacă un copil are febră, acesta trebuie să stea acasă, indiferent de boală. Un copil se poate întoarce la școală atunci când febra a dispărut timp de 24 de ore fără medicamente antifebrile. Alte simptome ar trebui să se amelioreze.

Reguli pentru elevi la școală

Dacă un copil nu are febră, este în regulă să îl trimiteți la ore cu unele semne de boală, inclusiv nas care curge, dureri de cap sau tuse. Dacă aceste simptome nu se ameliorează sau sunt severe, cum ar fi o tuse puternică, apelați la medicul copilului dumneavoastră.

„Cu excepția cazului în care elevul dumneavoastră are febră sau a vomitat în ultimele 24 de ore, veniți la școală. Asta este ceea ce ne dorim”, a declarat Abigail Arii. Aceasta este director al serviciilor de sprijin pentru elevi în Oakland, California.

Ghidul școlar din Los Angeles spune că elevii pot merge la școală cu simptome ușoare, cum ar fi un nas care curge sau o răceală, dar ar trebui să stea acasă dacă au vărsături, diaree, dureri severe sau o febră de 37 de grade Celsius sau mai mare.

Când să purtați o mască

CDC spune că oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare timp de cinci zile după întoarcerea la școală sau la alte activități normale. Măștile și distanțarea socială nu mai sunt obligatorii, dar sunt încurajate pentru a preveni răspândirea bolii. Experții recomandă, de asemenea, spălarea abundentă a mâinilor și luarea de măsuri pentru un aer mai curat. Cum ar fi deschiderea unei ferestre sau utilizarea unui purificator de aer, conform Yahoo News .

Revista presei