Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Subiectele la Limba și literatura română

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Subiectele la Limba și literatura română Sursa foto: Dreamstime.com

Șansă pentru elevii nu au trecut examenul de Bacalaureat în iunie. În această perioadă, liceeni pot susține probele pentru a promova examenul maturității. Luni, cei care s-au înscris la sesiunea din toamnă au susținut proba la Limba și literatura română.

Bacalaureat 2024. Subiectele la Limba și Literatura Română - sesiunea de toamnă

Luni, 14.853 de liceeni au susținut sesiunea de toamnă a examenului maturității. Conform Ministerului Educației, 17.541 de elevi s-au înscris pe liste pentru a lua parte la probele examenului de Bacalaureat.  Conform celor mai recente date, rata de participare a fost 84,7%.

Astfel, 2.663 de candidați nu s-au prezentat la probă cu toate că s-au înscris pentru a-l susține. În plus, 25 de candidați au fost scoși din săli pentru tentativă de fraudă sau chiar fraudă, arată Edupedu.

Bacalaureat 2024

Subiecte Bacalaureat. Sursa foto: Edupedu

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetă la Inspectoratul Școlar Vaslui

La scurt timp după începerea probei, subiectele au ajuns în mediul online. Situația nu este nouă, având în vedere că acestea au ajuns pe internet și în cazul sesiunii din luna iunie.

În urma acestui incident, Inspectoratul Școlar Vaslui face verificări la nivelul centrelor în care au fost organizate probele.

Totodată, ancheta a fost extinsă, urmând ca polițiștii vasluieni să facă verificări suplimentare.

„Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui despre faptul că, la puțin timp după începerea probei de limba română a bacalaureatului, în spațiul public au apărut fotografii cu subiectele, iar din verificări a rezultat că numărul de identificare de pe foile de concurs ar aparține unui centru de examen din Vaslui”, au anunțat polițiștii.

Bacalaureat, subiecte sesiunea de toamnă

Bacalaureat. Sursa foto: Edupedu

Bacalaureat. Subiectele la Limba și literatura română

Liceenii înscriși la profilul real au avut de prezentat particularitățile unui text dramatic. În același timp, elevii de la uman au prezentat particularitățile de construcție a unui personaj dramatic. Următoarele probe vor avea loc până joi, 15 august, urmând ca rezultatele să fie afișate la finalul lunii, pe 26 august.

Revista presei