Nobila Romy Schneider și derbedeul Alain Delon

Nobila Romy Schneider și derbedeul Alain Delon

Romy Schneider și Alain Delon au trăit o frumoasă poveste de dragoste în anii 1958-1963 și au fost unul dintre primle cupluri mondene de notorietate mondială.

Rosemarie Magdalena Albach Schneider, alias Romy Schneider, cunoscută publicului pentru rolul Împărătesei Sisi, făcea parte din vechea aristocrație vieneză, cu blazon nobiliar la poarta casei. Ea s-a născut în 23 septembrie 1938. Educată la un pension de la Salzburg, îmbrăcată în rochii cu falduri, dantele, volănaşe, ea umbla prin palate, mări albastre și gondole veneţiene.

Romy Schneider o prințesă cu blazon nobiliar

Romy Schneider a devenit celebră după ce a jucat în „Când liliacul înfloreşte” (1955). Milioane de fani din întreaga lume îi scriau, cerându-i autografe şi fotografii; filmele în care juca spărgeau box-office-urile. Însă Romy se simțea prizonieră în personajele pe care le întruchipa, personaje  aristocratice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alain Delon n-a fost un copil comod și nimeni nu s-a ocupat de educaţia lui. S-a născut în 8 noiembrie 1935. Înscris la o şcoală comunală, a fost trimis acasă pe motiv că avea o purtare incalificabilă, după ce a bătut un băiat. În timpul liceului, a hotărât, cu încă un coleg de internat, să fugă în America. Planul a eșuat, iar tânărul Delon a avut o tinerețe pe care și-a petrecut-o mai mult pe străzi. Apoi s-a înrolat voluntar pentru războiul din Indochina, unde a luptat cinci ani. Războiul acesta l-a marcat profund.

Întorcându-se la Paris, a întâlnit-o pe soția regizorului Yves Allégret, care căuta un tânăr, bine dotat din punct de vedere fizic, pentru un rol în filmul „Când se amestecă femeia”. „Cinematograful – mărturisea actorul mai târziu – mi-a căzut în cap deodată”. De atunci, rolurile au început să vină spre el. Alain Delon a devenit celebru.

Alain Delon „derbedeul” ce întâlnește prințesa

Romy Schneider și Alain Delon s-au întâlnit pentru prima dată în aeroport, unde tânărul Delon o aștepta pe frumoasa actriță cu ochii verzi. Amândoi au rămas cu o primă impresie extrem de plăcută, care contrasta cu părerea pe care și-o făcuseră deja din reviste unul despre celălalt.

Însoţită de o guvernantă-cerber, Romy făcea parte din lumea unde totul se desfăşura cu mult calm, eleganţă, opulenţă, respect, bune maniere, etichetă. El trebuia să-şi uite copilăria, să-și ascundă adolescenţa frământată, Indochina şi puşcăria… Nu aveau nimic în comun.

Cei doi au vizitat împreună muzeul Luvru, au mers la expoziții și au frecventat sălile de concerte. Romy Schneider juca film după film, popularitatea îi creştea și avea succes la Paris. Orson Welles și Luchino Visconti i-au oferit roluri în filmele lor. Dar... „pentru mine Parisul înseamnă mai întâi Alain”, declara actriţa în interviuri.

Trecând peste toate piedicile ținând de diferența de educație, Romy și Alain au hotrât să se căsătorească.

Alain spunea că și-a dat seama ce forţă are Romy Schneider când, la îndemnul lui Visconti, au hotărât să apară amândoi într-o scenă din piesa «Ce păcat că-i târfă» a lui John Ford. „Am înţeles atunci că destinul ei era să devină o mare actriţă, nu o doamnă Delon” spunea marele actor. „Carierele noastre ne devorau. De la logodna noastră trecuseră cinci ani”, povestește melancolic Alain Delon.

O poveste cu final trist

După o lungă logodnă, presărată cu gelozii, certuri, infidelități și încercări de sinucidere din partea lui Romy Schneider, relația s-a terminat când, în ziua nunții, Alain Delon a dispărut, fugind în Mexic cu Nathalie, cea care avea să devină mama celui de-al doilea copil al său, Anthony, și singura doamnă Delon.

Romy Schneider a murit pe 30 mai 1982, la reşedinţa ei din Saint-Germain-en-Laye.

După o oră de stat lângă trupul ei neînsufleţit, Alain Delon a lăsat o scrisoare: „Tocmai am privit-o. Chipul ei era senin. Acolo unde este, ea şi-a găsit cu siguranţă liniştea. Oboseală, criză cardiacă, în realitate e vorba de inima unei mame care a cedat. De atunci, salva aparenţele. În intimitate se prăbuşea.

Viaţa lui Romy a fost extraordinară, dar nu în sensul fericit al termenului. Destinul îi lua cu o mână tot ce-i dăruia cu alta. Preţul gloriei l-a plătit scump. Pentru mine, ea reprezintă 25 de ani din viaţa mea, din cariera mea, din inima mea, care dispar dintr-o dată”.

Alain Delon a murit 42 de ani mai târziu, pe 18 august 2024, la 88 ani, alături de cei trei copii ai săi,  Alain Fabien, Anouchka și Anthony, în casa sa din Douchy.

Revista presei