Dodon, la poalele piramidei propagandistice. Un jurnalist notoriu ridiculizează ultimul interviu al fostului președinte

Dodon, la poalele piramidei propagandistice. Un jurnalist notoriu ridiculizează ultimul interviu al fostului președinte Igor Dodon. Sursa foto: FB

Republica Moldova. Jurnalistul Vasile Botnaru a comentat cea mai recentă postare a lui Igor Dodon, în care aceasta se laudă cu un nou interviu pentru Pervîi Canal de la Moscova. Botnaru crede că fostul președinte nu mai este luat în serios de Kremlin, atâta timp cât s-a afișat alături de o jurnalistă de la poalele piramidei propagandistice.

Jurnalistul Vasile Botnaru, despre prețul de piață al lui Igor Dodon

Vasile Botnaru remarcă faptul că fostul președinte apare alături de o vedetă de mâna a doua a propagandei rusești. Totodată, nu a scăpat de ochii jurnalistului o altă remarcă a lui Dodon. Aceasta se referea la „dialogul consistent pe teme de actualitate”, dar și rolul de promoter pe care și-l asumă în postare.

„Dodon și-a tras un glonț în aripă cu această avanpremieră. Lumea care pricepe cât de cât în mașinăria promovării propagandistice vede de la o poștă ce valoare îi atribuie Kremlinul lui Dodon, care este prețul de piață și ce potențial rezidual mai are fostul prieten nerazleivoda (la cataramă - n.r.) al lui Putin. Pentru că a fost mult prea blajin în interviul cu Irina Romalyiska de la Current time, canalul american de televiziune pe Internet, lui Dodon i s-a oferit, boierește, ocazia să se reabiliteze. Dar nici măcar într-un dialog cu Aleksei Venediktov, mascota conformismului jurnalistic al rușilor, cel care a avut sarcina chipurile să-l pârpălească olecuță pe tigaie pe Ilan Șor, coagulantul cioburilor de gherilă stângistă. Și nici în tandem cu Vladimir Soloviov, mega pasionarul dulău al Kremlinului, care avusese misiunea să o pună pe apă, cum se zice la constructorii de ambarcațiuni, pe exotica bașcaneasă din sudul Moldovei. Unui rival de temut al președintei Maia Sandu Kremlinul i-ar fi acordat o platformă mult mai barosană. Un scarabeu cu potențial indubitabil ar fi fost găzduit cel puțin de Skabeeva, dacă nu cumva ar fi fost pus în chenar de însăși Margo Simonian, gheișa de elită a lui Vladimir Vladimirovici PU”, scrie jurnalistul.

Jurnalistul Vasile Botnaru, alături de Maia Sandu/ Sursa: Facebook

Vasile Botnaru susține că Dodon a ajuns să ofere interviuri pentru jurnaliști care fac parte din eșalonul de jos al propagandei rusești.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dodon s-a învrednicit însă de o interlocutoare de pe la poalele piramidei propagandistice, cea care mai deunăzi apărea într-o secvență video jenantă, răsturnându-se de-a beaua de pe podiumul din studioul de televiziune. Or, asemenea secvențe umilitoare nu ies în spațiul public fără de permisiunea ochiului vigilent al manipulatorilor de la Kremlin. Cum nu e întâmplătoare nici aprecierea farmaceutică a rolului pe care i-l atribuie Moscova lui Dodon în cacealmaua electorală aglomerată/indusă/construită/ la Chișinău. Vorba proverbelor - pasărea dacă tăcea, filosoafă rămânea”, conchide Botnaru.

Igor Dodon, promoter pentru televiziunile putiniste

Anunțul despre participarea la emisiune a fost făcut pe pagina de socializare a fostului președinte, pe 16 august. Dodon a publicat și o fotografie cu prezentatoarea emisiunii, Ecaterina Strijenova.

Din imagine se vede că Igor Dodon a fost chiar oaspetele studioului și nu a oferit comentarii de la distanță. Politicianul nu a dezvăluit detalii despre întrebările pe care le-a primit, menționând doar că e vorba despre teme de actualitate. Comentariile nu s-au lăsat mult așteptate.

Sursa: facebook

Revista presei