Dronele, aruncate în lupta cu țânțarii din București. Va fi spectacol pe malurile lacurilor. Video

Dronele, aruncate în lupta cu țânțarii din București. Va fi spectacol pe malurile lacurilor. VideoDronă. Sursa foto: Pixabay

Nicușor Dan a anunțat că se va folosi de tehnologia modernă în lupta cu țânțarii. Vor fi folosite drone împotriva larvelor de țânțari pe malurile lacurilor din București.

Nicușor Dan vrea dezinsecție cu ajutorul dronelor

Nicușor Dan a explicat, de asemenea, că dronele pot ajunge în zone greu accesibile sau întinse. Edilul a mai explicat că fluxul de aer generat de elicea dronei permite împrăștierea soluțiilor cu mai multă eficiență față de metodele clasice.

Așadar, Nicușor Dan va vâna țânțarii cu „noua metodă modernă de dezinsecție împotriva larvelor pe malurile lacurilor din Capitală”.

Mai mult, edilul explică că dezinsecția cu ajutorul drone înseamnă „identificarea zonelor de reproducere a țânțarilor, programarea traseelor de zbor” și, de asemenea, „echiparea dronelor cu soluții insecticide și agenți biologici”.

Tratamentul va fi pulverizat uniform deasupra zonelor

Nicușor Dan a mai subliniat faptul că dronele sunt singurele care „pot ajunge în zone greu accesibile sau întinse, iar fluxul de aer generat de elicea dronei permite împrăștierea soluțiilor la 360 de grade, crescând astfel eficiența tratamentelor”.

Și alte state folosesc drone împotriva tânțarilor

Dronele sunt folosite mai ales în zonele puternic infestate care pun în pericol polpulațiile din cauza unor boli periculoase, cum ar fi febra dengue, virusul Zika sau malaria.

În Florida și California se aplează la drone deoarece sunt cele mai afectate state din SUA. De exemplu, dronele PrecisionVision 40Xs este cea mai modernă de pe piață. Reușește să distribuie substanțele împotriva țânțarilor cu o viteză foarte mare. Compania spune că este „de 12 ori mai rapidă” față de cele clasice.

Nicușor Dan a anunțat că a început cea de-a 9-a etapă de dezinsecție

Nicușor Dan a demarat programului Unitar de Acțiune pentru București, care presupune 14 etape de dezinsecție pe întreaga suprafață a Capitalei.

Programul a fost demarat la începutul lunii august, și este cea de-a 9-a etapă din cele 14 prevăzute pentru anul acesta. Tratamentele de dezinsecție se desfășoară între orele 22:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Edilul a mai anunțat că dezinsecția se face în parcuri, spații verzi, pe terenuri ale instituțiilor publice, în cimitire, maluri de lac, piețe și alte destinații.