Motivarea instanței în cazul medicilor reținuți de la Spitalul Pantelimon. Informații tulburătoare

Motivarea instanței în cazul medicilor reținuți de la Spitalul Pantelimon. Informații tulburătoare Spitalul Pantelimon. Sursa foto: urgentapantelimon.ro

România. Apar noi detalii tulburătoare în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Unul dintre medicii vizați în dosarul decesului unui pacient internat pe secția de ATI s-ar fi asigurat în mod constant ca ordinele sale să fie respectate.

Detalii tulburătoare în cazul morților de la Spitalul Pantelimon

Potrivit unui document emis de Tribunalul București, medicul respectiv ar fi modificat cantitatea de noradrenalină până la parametrii care conducă la moartea pacienților internați în stare gravă pe secția ATI de la Spitalul Pantelimon.

Mai mult decât atât, doctorul în cauză ar fi fost dezamăgit că subalternii săi nu respectau ordinele date de acesta. De asemenea, martorii au venit la rândul lor cu noi declarații în care au detaliat modul în care cei doi medici de la Spitalul Pantelimon și-au tratat pacienții aflați în stare gravă.

Spitalul Sfântul Pantelimon

Spitalul Sf Panetelimon. Sursa foto: urgentapantelimon.ro

Documentul emis de Tribunalul București

Cadrul medical a fost surprins și totodată dezamăgit de faptul că pacienții cărora li s-ar fi diminuat doza de noradrenalină nu mureau mai repede. „Din declaraţiile martorilor a rezultat că inculpata ... verifica în mod repetat ca dispoziţiile sale să fie duse la îndeplinire, în sensul menţinerii dozei scăzute de noradrenalină pacienţilor aflaţi în stare critică până la momentul decesului acestora, fiind surprinsă şi dezamagită când acest lucru nu se întâmpla într-un timp scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inculpata ... avea grijă ca pentru pacienţii cărora le scăzuse brusc rata de noradrenalină, dacă aceştia nu intrau in stop cardio-respirator până la ora de vizită, să o modifice înapoi la valorile normale, conform fişelor de observaţie, astfel încât aparţinătorii care deţineau cunoştinţe medicale, să nu observe modificările operate de aceasta.

După terminarea vizitei, inculpata ... revenea în salon şi modifica înapoi la valori minime rata de administrare a noradrenalinei”, se arată în încheierea de şedinţă prin care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pe numele celor doi medici de la Spitalul Pantelimon.

Tribunalul București

Tribunalul București Sursa foto: portal.just.ro

Inculpații de la Spitalul Pantelimon ar fi redus parametrii ventilatoarelor

Medicii reținuți de la Spitalul Pantelimon ar fi modificat și cantitatea altor substanțe care îi ținea în viață pe pacienți. În acest sens, judecătorii au reținut din declarația unuia dintre martori că unul dintre inculpații de la Spitalul Pantelimon a modificat parametrii ventilatoarelor până la valori de sub 30.

Chiar și 10 în anumite cazuri pentru pacienții aflați în stare gravă. Asta în condițiile în care limita normală fi de peste 50. Martorii au mai precizat că medicii au procedat astfel pentru a „se pune bine cu conducerea de la Spitalul Pantelimon”, a mai menționat sursa citată.

Revista presei