Sorin Grindeanu a anunțat deschiderea unui nou drum expres. Lucrările au intrat în linie dreaptă

Sorin Grindeanu a anunțat deschiderea unui nou drum expres. Lucrările au intrat în linie dreaptă

România. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat marți, 13 august, că lucrările de la drumul de mare viteză Craiova - Târgu Jiu au intrat în linie dreaptă, în sensul că CNAIR a depus documentația aferentă proiectării Lotului 4, cu o lungime de aproape 23 de kilometri.

Sorin Grindeanu a anunțat când va fi gata Lotul 4 de pe drumul Craiova-Târgu Jiu

Sorin Grindeanu a mai menționat că Lotul 4 este compus din două sectoare. Cel de autostradă cu o lungime de 5,10 kilometri și cel de drum expres, lung de 17,82 kilometri. Drumul expres de mare viteză Craiova-Târgu Jiu este de o importanță deosebită, în condițiile în care odată finalizat, Lotul 4 va face translația dintre profilul de autostradă, 51 de kilometri între Craiova și Filiași și cel de drum expres, 59 de kilometri pe sectorul Filiași și Târgu Jiu.

„Construcția celui de al patrulea Lot al drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu intră în linie dreaptă! CNAIR a transmis astăzi, la ANAP, documentația pentru lictația necesară construcției Lotului 4, în lungime de 22,92 km.

Acest lot face translația dintre profilul de autostradă (51 km, între Craiova și Filiași) și cel de drum expres (59 km, între Filiași şi Târgu Jiu)”, a transmis pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lotul 4 ar trebui să fie gata în 34 de luni

De asemenea, oficialul de la Transporturi a mai precizat că pe Lotul 4 vor fi construite două spații de servicii tip s3 și două parcări dotate cu sisteme de încărcare pentru autoturismele electrice. Dacă lucrările vor decurge conform planului de execuție, drumul expres ar trebui să fie gata în 34 de luni, 10 pentru proiectare și 24 pentru lucrările propriu-zise.

„Lotul 4 va fi compus din 5,10 km la profil de autostradă și 17,82 km la profil de drum expres, iar pe traseul lui vor fi construite inclusiv:

  • 23 poduri, pasaje și podețe,
  • două spații de servicii tip S3 și două parcări de scurtă durată (toate cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice),
  • un nod rutier la (Țânțăreni) care va asigura conexiunea cu DN66.
  • Lotul 4 trebuie realizat în 34 de luni (10 luni proiectare şi 24 de luni execuție)”, a adăugat Sorin Grindeanu în postare de pe Facebook.
Drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu

Drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu. Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu: CNAIR a trimis documentația pentru patru din cele șase loturi

Râmâne ca CNAIR să publice Anunțul de Participare după ce documentația va fi validată. Finanțarea lucrărilor se efectuează prin Programul Transporturi 2021-2027. Pentru patru din cele șase loturi Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a transmis documentație spre validare.

După validarea documentației, CNAIR va publica Anunțul de Participare în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor. Construcția drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu (110 km) este finanțată prin PT 2021-2027, iar proiectul este împărțit în 6 loturi. Pentru 4 dintre acestea documentațiile au fost transmise deja la ANAP spre validare.”, scrie Sorin Grindeanu.

Revista presei