Primul spray nazal pentru alergii severe sau fatale, aprobat în SUA

Primul spray nazal pentru alergii severe sau fatale, aprobat în SUA

Oficialii americani din domeniul sănătății au aprobat vineri un spray nazal pentru tratarea reacțiilor alergice severe, cum ar fi anafilaxia.  Aceasta este o alternativă la autoinjector, un dispozitiv medical folosit pentru injectarea unei doze măsurate de epinefrină în cazul apariției anafilaxiei, transmite AP News.

Spay-ul nazal împotriva alergiilor fatale este aprobat pentru adulți și copii

Reprezentanții Autorității de reglementare americană au declarat că sprayul a fost aprobat ca tratament de urgență în cazul alergiilor pentru adulți și copiii care cântăresc cel puţin 30 de kilograme.

Spray-ul, va fi pus pe piaţă sub denumirea comercială neffy (spray nazal cu epinefrină).

Disponibilitatea spray-ului nazal cu epinefrină poate reduce barierele în calea tratamentului rapid împotriva alergiilor severe cum este anafilaxia, a precizat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se folosește spray-ul contra alergiilor

Studiul arată că la copiii care cântăresc mai mult de 66 de kilograme concentraţiile de epinefrină pot fi similare cu cele ale adulţilor care au primit neffy.

Oficialii americani din domeniul sănătății precizează că neffy este un spray nazal cu doză unică administrat într-o singură nară.

Ca şi în cazul produselor injectabile cu epinefrină, se poate administra o a doua doză cu precizarea „în aceaași nară”.

Aceasta doar dacă nu există nicio ameliorare a simptomelor după prima administrare sau dacă simptomele s-au agravat.

Este posibil ca pacienţii să fie nevoiţi să solicite asistenţă medicală de urgenţă pentru monitorizarea atentă a episodului anafilactic.

Tratamentul are o avertizare. Anumite afecţiuni nazale, cum ar fi polipii nazali sau istoricul unei intervenţii chirurgicale nazale, pot afecta absorbţia neffy.

Acești pacienţii trebuie să consulte un cadru medical pentru a lua în considerare utilizarea unui produs cu epinefrină injectabilă.

Ce este anafilaxia

Înțepătură albină

Înțepătură albină/Sursa foto: mamaplus.md

Anafilaxia apare atunci când sistemul imunitar al organismului dezvoltă o reacție bruscă, neașteptată la o substanță străină, cum ar fi alimente, înțepături de insecte sau medicamente.

Simptomele comune includ urticarie, umflare, mâncărime, vărsături și dificultăți de respirație.

Acest spray ar putea schimba tratamentul pentru cei 33-45 de milioane de americani cu alergii severe la alimente și alți factori declanșatori.

Anafilaxia trimite peste 30.000 de oameni în camerele de urgență și are ca rezultat peste 2.000 de spitalizări. Anual se înregistrează peste 230 de decese în SUA din această cauză.

Revista presei