Vreme caldă în Republica Moldova, la final de săptămână. Cerul va fi parțial înnorat

Vreme caldă în Republica Moldova, la final de săptămână. Cerul va fi parțial înnorat Canicula. Sursa foto: Wikimedia Commons

Republica Moldova. Final de săptămână cu vreme caldă și temperaturi într-o ușoară creștere. Dar fără alte excese, după cum au informat meteorologii. Maximele de azi, 11 august, vor fi cuprinse între valorile de 27 - 31 de grade Celsius, minima din termometre nu va coborî sub 20 de grade.

Vreme care se încadrează în specificul acestei perioade, în Republica Moldova

În sud-est cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, în restul teritoriului, vor fi unele înnorări, dar nu vor exista șanse de apariție a precipitațiilor, au transmis specialiștii meteo. Se vor înregistra 31 de grade Celsius la Cahul, vor fi 29 de grade la Ștefan-Vodă și Chișinău, 28 la Bălți și câte 27 de grade la Briceni și Rîbnița.

Luni se anunță vreme frumoasă, cu cer senin și valori termice cuprinse între 25 și 30 de grade Celsius.

În România continuă tendința de încălzire. Temperaturile vor fi cele specifice pentru caniculă

Astăzi, în România, vremea va continua se se încălzească, după cum au anunțat specialiștii de la ANM. Vor fi temperaturi cuprinse între valorile de 27 și 35 de grade Celsius. De partea cealaltă, valorile termice minime nu vor depăși valoarea de 19 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News
vremea canicula

Caniculă. Sursă foto: freepik

Vor fi temperaturi mai ridicate decât cele ce s-au consemnat în această săptămână la nivel național, conform meteorologilor.

Va exista, de asemenea, o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele intracarpatice.

În ceea ce privește condițiile din București, astăzi, 11 august, vremea va fi caldă, se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Iar procesul de încălzire va continua, conform specialiștilor.

Se poate vorbi fără dubii despre caniculă, duminică, în Capitală. Mercurul din termometre va ajunge până la valoarea de 33 de grade Celsius. Nu există șanse de precipitații, iar cerul va fi însorit. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Revista presei