Război în Ucraina, ziua 899. Măcel în estul Donețkului. Rușii au bombardat un centru comercial

Război în Ucraina, ziua 899. Măcel în estul Donețkului. Rușii au bombardat un centru comercial Atac. Sursa foto: Platforma X

Război în Ucraina, ziua 899. Luptele crâncene din regiunea Kursk continuă după ce aproximativ 10.000 de soldați de ucraineni au avansat 35 de kilometri în interiorul Federației Ruse.

Război în Ucraina. Evenimentele cheie din ziua 899

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din regiunea cucerită de Ucraina, în timp ce oficialii din Federația Rusă au decretat stare de urgență. De la Moscova, ministrul rus al Apărării a declarat că forțele armate ale Moscovei „distrug” trupele ucrainene de artilerie. În tot acest timp, Vladimir Putin a ordonat guvernului de la Moscova să găsească fonduri pentru persoanele evacuate.

De partea cealaltă, Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui ucrainean a declarat că Operațiunea Specială de Eliberare începută la 24 februarie a reprezentat fără echivoc motivul pentru orice escaladare a acțiunilor militare întreprinse de Ucraina. Inclusiv evacuările forțate și distrugerea formelor normale de viață din regiunile Kursk și Belgorod.

Război Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Rusia a atacat un centru comercial. 14 persoane au murit și alte 44 au fost rănite

„Rusia a adus războiul pe teritoriul nostru și ar trebui să simtă ce a făcut", a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski. În tabără adversă, Rusia a decretat stare de urgență la nivel federal în regiunea Kursk.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca represalii pentru incursiunea din regiunea Kursk, Rusia a bombardat un centru comercial în plină zi. Cel puțin 14 persoane au fost ucise și alte 44 au fost rănite. Centrul comercial din Kostiantynivka, o localitate din estul Donețkului se află în centrul orașului. Un fum negru și gros a cuprins localitatea imediat după ce avionul de vânătoare a bombardat supermarketul.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Volodimir Zelenski/Facebook

Ucraina a avansat 35 de kilometri în interiorul teritoriului Federației Ruse

„Acesta este un alt atac țintit asupra unui loc aglomerat, un alt act de teroare al rușilor", a declarat șeful regiunii Donetsk, Vadym Filashkin, într-o postare pe Telegram. Este al doilea atac major pe care Rusia îl lansează asupra regiunii Kostiantynivka. În luna septembrie o rachetă rusească a lovit o piață ucigând 17 persoane, potrivit agenției de presă AP.

Revista presei