Opt reguli pentru a-ți începe bine săptămâna. Au fost testate

Opt reguli pentru a-ți începe bine săptămâna. Au fost testate Sursă foto: Facebook/Sănătate din inima naturii

Este foarte important să avem grijă la sănătate. Avem programul încărcat și uităm mereu de lucrurile importante pentru noi. Avem nevoie și de zile libere. Acesta este unul dintre lucrurile care pot avea un impact important în starea noastră de sănătate fizică și mentală. Potrivit Pew Research Center, aproape jumătate dintre lucrătorii care primesc timp liber plătit de la locul de muncă renunță la orele de concediu. Sfat: Nu faceți asta. Aveți nevoie de câteva idei? Puneți-vă un costum de baie și mergeți la plajă (dar trebuie să vă dați cu cremă de protecție solară!). Găsiți-vă un hobby sau pur și simplu stați în pat și uitați-vă la Jocurile Olimpice. Nu există o modalitate corectă de a lua o pauză.

În timp ce vă planificați următoarea escapadă, țineți cont de aceste sfaturi de wellness și sănătate. Iată ce spun experții că ar trebui să facem pentru a ne asigura că starea noastră de sănătate nu va avea de suferit.

 Reduceți consumul de zahăr

Data viitoare când puneți mult zahăr în cafeaua de dimineață, gândiți-vă la acest lucru important. Cercetările de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că reducerea consumului zilnic de zahăr cu 10 grame - puțin peste două lingurițe - ar putea da ceasul biologic înapoi cu 2,4 luni. Pentru context, o cutie de suc conține aproximativ 39 de grame de zahăr, iar un baton de ciocolată are aproximativ 25 de grame. Ceea ce înseamnă că a mânca câteva pătrățele pentru desert în loc de tot este un pas în direcția cea bună.

Mănâncă mai puține grăsimi

Dacă aveați nevoie de un imbold să vă reconsiderați consumul de grăsimi, acesta este. Cercetările prezentate la Conferința internațională 2024 a Asociației Alzheimer au arătat că consumul de carne procesată îmbătrânește creierul. Astfel, contribuie la un risc mai mare de demență. Ce puteți face în această privință? Potrivit cercetătorilor de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, înlocuirea unei porții zilnice de carne procesată cu tofu, fasole sau nuci a redus riscul de demență al unei persoane cu 20%. Ceva la care să vă gândiți data viitoare când vă pregătiți un prânz cu carne prăjită și cartofi la tigaie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evitați scorțișoara

Cu riscul de a renunța la plăcinta cu mere sau la pâinea prăjită cu scorțișoară, merită să faceți o verificare rapidă. Trebuie vă asigura că scorțișoara măcinată pe care o utilizați este sigură pentru sănătate. Ca parte a unei investigații care durează de mai multe luni, Administrația americană pentru alimente și medicamente a emis o nouă alertă. Aceasta avertizează cu privire la nivelurile ridicate de plumb din mai multe produse cu scorțișoară măcinată. Dacă găsiți unul dintre produsele de pe listă în raftul dvs. de condimente, asigurați-vă că nu îl mai folosiți și aruncați-l imediat. Toxicitatea plumbului poate provoca simptome adverse pentru sănătate, în special pentru copiii mici.

Filtrează conținutul online

Fluxul tău de social media este un amestec de titluri de știri alarmante, dezbateri aprinse și influenceri cu care nu te poți abține să nu te compari? Este timpul să ajustați acel algoritm la ceva mai pozitiv. Experții spun că speranța (gândiți-vă la videoclipuri cu căței) poate ajuta la contracararea modurilor negative în care catastrofa ne afectează sănătatea mentală. Urmărirea conturilor pe care le găsiți optimiste (și oprirea celor pe care nu le găsiți) ar trebui să vă facă timpul petrecut online mai vesel.

Schimbă tigăile din bucătărie

Chiar și folosind o tigaie antiaderentă, omletele mele ies mai mult cu aspect de omletă. Cu „gripa Teflon" în creștere, este timpul să treceți la vase de gătit mai tradiționale. Dar ce este gripa Teflon și cât de îngrijorat trebuie să fiu? Potrivit America's Poison Centers, în 2023 au existat 265 de cazuri suspecte de febră de vapori de polimeri, cel mai mare număr de cazuri din 2000. Febra fumului de polimer este cauzată de supraîncălzirea tigăilor acoperite cu politetrafluoroetilenă. Simptomele includ presiune în piept, tuse, dificultăți de respirație și dureri de cap. Răspunsul simplu privind aruncarea? Dacă aveți o tigaie tradițională antiaderentă fabricată înainte de 2015, cel mai bine este să vă cumpărați alta.

Sărutul de 6 secunde

Șase secunde sunt suficiente pentru a-ți schimba starea de spirit, așa că găsește-ți partenerul și încearcă! Terapeuții de cuplu și psihologii clinici John și Julie Gottman au fost pionierii exercițiului care se referă la intimitatea intenționată. Cei doi soți au studiat peste 3.000 de cupluri pe parcursul a 30 de ani. Aceștia au descoperit că șase secunde reprezintă timpul de aur pentru eliberarea oxitocinei. Este o prostie? Cu siguranță! Iar soții Gottman știu asta. Dar cine nu are șase secunde la dispoziție pentru o sărutare? Merită o încercare!

Dormi cu coloana vertebrală într-o poziție neutră

Ai dureri de spate? Felul în care dormi s-ar putea să înrăutățească situația. Potrivit VeryWellHealth, cel mai bine este să dormiți cu coloana vertebrală și capul într-o poziție neutră. Gândiți-vă la o bărbie ridicată, umeri în jos și aliniați cu șoldurile, genunchi relaxați și spate drept. O pernă - așezată între genunchi în timp ce dormiți pe o parte - poate ajuta la menținerea corpului corect aliniat, ceea ce este deosebit de important dacă sunteți predispus la dureri de spate și gât, conform Yahoo News .

Revista presei