Pușcașul care l-a eliminat pe Bin Laden, critici dure după acordul cu teroriștii de la 9/11

Pușcașul care l-a eliminat pe Bin Laden, critici dure după acordul cu teroriștii de la 9/11 11 septembrie. Sursa foto: Wikipedia

Pușcașul marin american Rob O’Neill, cel care l-a eliminat pe Osama Bin Laden, protestează față de înțelegerea prin care teroriștii vinovați de masacrul de la World Trade Center și Pentagon de pe 11 noiembrie 2001. El îl acuză pe președintele Biden că îi sfidează pe urmașii victimelor atentatului terorist.

Pușcașul care l-a eliminat pe Bin Laden, furios pe conducerea SUA

„Singura cale rezonabilă de urmat în cazul acestor teroriști ar fi izolarea în celule reci, liniștite, întunecate. Dar asta nu se va întâmpla niciodată. Nu voi fi surprins dacă o parte din acordul este furnizarea de protecție solară nelimitată. Președintele Biden i-a eliberat recent pe Mohammed al-Qahtani și pe Zuhail al-Sharabi, teoriști care au contribuit la atacurile din 11 septembrie, din pușcăria de la Guantanamo Bay, așa că era firesc ca cineva din această administrație să încheie un acord de cu creierul atacurilor”, a mai spus pușcașul marin.

O’Neill spune că teroriștii ar fi trebuit executați imediat, nu să  li se dea timp pentru a obține o înțelegere cu procuratura.

Rob O’Neill a adăugat că i-ar fi executat el însuși pe teroriștii islamiști vinovați de masacrul de la 9/11  și că înțelegerea încheiată de procurori cu liderii teroriștilor este o palmă pentru familiile celor 657 de victime, care au așteptat 23 de ani pentru a li se face dreptate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pușcașul marin Rob O’Neill, un erou al Americii

Pușcașul marin în vârstă de 48 de ani și-a servit țara în 400 de misiuni de luptă, de-a lungul a 16 ani, și a fost implicat în cel mai faimos raid militar din istoria SUA, care a dus la moartea fondatorului Al-Qaeda, Osama bin Laden.

Eroul armatei americane este profund indignat de acordul prin care Khalid Sheikh Mohammed (KSM) - arhitectul complotului din 2001, în care au fost ucise aproape 3.000 de persoane, și doi complici ai acestuia, Walid Bin Attash și Mustafa al-Hawsawi, au acceptat condamnarea pe viață, pentru a evita un proces penal îndelungat și pedeapsa cu moartea.

Teroriștii erau reținuți de peste 20 de ani în închisoarea de maximă securitate de la Guantanamo Bay.

Rob O'Neill

Rob O'Neill / sursa foto: wikipedia

Membrii familiilor victimelor protestează

Membrii familiei victimelor au reacționat cu furie când știrile despre acordul de pledoarie au apărut, miercuri seară, în presă, într-o zi în care mai multe dovezi ale complicității Arabiei Saudite în atacul terorist din 11 septembrie 2001 au fost dezvăluite în sala de judecată din New York.

O’Neill, originar din Montana, alături de membrii echipei SEAL Six, au încheiat vânătoarea de ani de zile a Occidentului în momentul în care au luat cu asalt complexul lui Bin Laden din Abbottabad, Pakistan, pe 2 mai 2011, și l-au încolțit.

Rob O’Neill este cel care l-a eliminat pe creierul atentatului de la 9 noiembrie 2001, teroristul islamist Osama bin Laden.

Pușcașul marin a declarat pentru DailyMail.com că cei trei teroriști ar fi trebuit executați cu ani în urmă și că ar fi executat personal sentința, pentru a economisi banii contribuabililor.

„Acest lucru demonstrează că suntem cu adevărat proști pentru că lozinca «Nu uita niciodată» (Never Forget) este uitată demult și avocații demonstrează că își vor vinde sufletele către Al Qaeda pentru notorietate și bani... Acești trei teroriști sunt vinovați de cel mai grav atac din istoria SUA și acum își vor trăi restul vieții fără valoare pe o insulă tropicală”, s-a mai indignat Rob O’Neill.

Pușcașul Rob O’Neill și familiile victimelor cred că e vorba de o mușamalizare

Conform pușcașului marin și urmașilor victimelor, înțelegerile făcute cu ușile închise nu fac altceva decât să ascundă șansa de a se afla întregul adevăr.

„Trebuie să știm amploarea implicării Regatului Arabiei Saudite în atacurile din 11 septembrie. Nu este vorba doar despre pedeapsă, ci despre descoperirea adevărului și asigurarea dreptății pentru cei aproape 3.000 de americani care și-au pierdut viața în acea zi tragică.

Îndemnăm administrația Biden să se asigure că aceste acorduri nu închid ușa obținerii de informații critice care pot face lumină asupra rolului Arabiei Saudite în atacurile din 11 septembrie. Căutarea noastră pentru dreptate nu va șovăi până când adevărul deplin nu va fi dezvăluit și justiția nu va fi făcută pentru victime și familiile lor”, a declarat Brett Eagleson, președintele asociației „9/11 Justice”.

Procurorul șef, contraamiralul Aaron Rugh, a trimis o scrisoare membrilor familiei victimelor atacului terorist din 11 septembrie, în care a explicat acordul de recunoaștere a vinovăției. Conținutul scrisorii face referire la faptul că „în schimbul înlăturării pedepsei cu moartea ca posibilă pedeapsă, acești trei acuzați au convenit să pledeze vinovați pentru toate infracțiunile, inclusiv pentru uciderea celor 2.976 de persoane enumerate în foaia de acuzare”.

Revista presei