Marius Pieleanu renunță la funcțiile de la SNSPA. Sociologul va răspunde doar în calitate de persoană fizică

Marius Pieleanu renunță la funcțiile de la SNSPA. Sociologul va răspunde doar în calitate de persoană fizică Marius Pieleanu. Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Sociologul Marius Pieleanu a declarat joi, 1 august că își va suspenda constractul cu SNSPA, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală apărute în spațiul public. Sociologul a transmis că începând de vineri, 02 august, va răspunde doar în calitate de persoană fizică.

Marius Pieleanu se consideră o victimă a linșajului mediatic

În privința acuzațiilor care îl vizează, Marius Pieleanu a declarat scurt că are o metodă „puțin mai convențională, dar acest lucru nu înseamnă că este mai puțin normativ. „Depinde cum definiţi adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez”, a comentat sociologul Marius Pieleanu.

Sociologul a mai precizat că este o victimă a linșajului mediatic în sensul „cel mai științific și epistemiologic al stintagmei”. Motiv pentru care, spune Marius Pieleanu, trebuie să dea o replică pe măsură. Mai mult decât atât, pentru ca numele SNSPA să nu mai fie asociat cu scandalul de hărțuire sexuală în care sunt implicați Pieleanu și Bulai, cel dintâi va renuța la toate funcțiile pe care le deține la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Marius Pieleanu

M. Pieleanu. Sursa foto: Arhiva EvZ

Respinge acuzațiile de hărțuire sexuală

În privința acuzațiilor de hărțuire sexuală, Marius Pieleanu nu a precizat cu subiect și predicat dacă și-a agresat studentele. În schimb, sociologul le-a cerut jurnaliștilor care l-au intervievat să fie mai expliciți și să definească relația de apropiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E adevărat că eu sunt mai puţin convenţional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiţi adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez (…) Acum că cineva spune despre mine că aveam împreună cu nişte colegi de-ai mei un limbaj sau un comportament neadecvat, definiţi conceputul, pentru că discuţia e lungă. Definiţi conjunctura, relaţia de apropiere”, a mai declarat Marius Pieleanu.

Marius Pieleanu

M. Pieleanu. Sursa foto: Arhiva EvZ

Marius Pieleanu și Alfred Bulai, colegi de breaslă la SNSPA

În privința acuzațiilor care îl vizează pe colegul său de breaslă Alfred Bulai, și care fac parte din același registru al hățuirii sexuale, Mari

us Pieleanu a invocat în primă instanță pregătirea științifică a profesorului Bulai. După care,  sociologul a menționat că acuzațiile trebuie probate înainte de-al eticheta pe Bulai ca fiind vinovat.

„Alfred Bulai este un tip absolut fabulos din punct de vedere ştiinţific. Una-i una, alta-i alta. Asta e societatea post adevăr, în care simpla acuzaţie ţine post de probă. De asta legiuitorul zice: orice afirmaţie trebuie să o probezi cu nişte lucruri”, a mai spus Pieleanu.

Alfred Bulai

Alfred Bulai. Sursa foto: Arhiva EVZ

Bulai a deschis cutia Pandorei la SNSPA

Cazul Alfred Bulai a deschis cutia Pandorei de la SNSPA. Fostele studente și-au făcut curaj și au dezvăluit la ce au fost supuse în timpul cursurilor conduse de Marius Pieleanu. Sociologul le-ar fi condiționat accesul în examene în funcție de disponibilitatea studentelor sau dorința acestora de a se îmbrăca după cum dicta profesorul și sociologul Pieleanu.

Una dintre studente a mărturisit că Pieleanu a sunat-o de cel puțin patru ori, mai ales seara, pentru a o invita în oraș. Studenta, care a vorbit sub protecția anonimatului, l-a respins tot de atâtea ori. „Mă suna seara pe mobil. Numărul îl avea cel mai probabil de la secretariatul facultății, știu că aveam telefon mobil de foarte puțin timp la momentul acela. Și m-am trezit că mă sună să mă invite în oraș. L-am refuzat de vreo patru ori”.

SNSPA

SNSPA. Sursa foto: Facebook/ Școala Națională de Studii Politice și Administrative - SNSPA

Marius Pieleanu, „un dependent de sex”

Mai mult decât atât, potrivit celor declarate de presupusa victimă a lui Pieleanu, acesta din urmă i-a solicitat studentei să se prezinte la cursuri în fustă. Din nou, studenta l-a refuzat. Toate aceste refuzuri au costat-o. Mai precis la examenul de final de an, când profesorul i-a dat un sec 2, deși studenta în cauză a fost în primele 10 din toată facultatea.

Acuzațiile nu se limitează doar la hărțuire sexuală. La un momentdat s-a zvonit că profesorul de la SNSPA ar fi întreținut relații sexuale cu studentele chiar în incinta SNSPA-ului. „Înainte să mi se întâmple mie auzisem că se dă la studente, că face sex cu studentele în facultate.

Chiar el se lăuda cu asta, că are o dependență de sex și un coleg mi-a zis într-o zi că Pieleanu s-a dus la el și i-a cerut să îi schimbe 50 de lei, că vrea să se ducă pe Mătăsari, la o m…e”, potrivit portalului mediaquality.Toate aceste mărturii sunt analizate de procurori. În cazul lui Alfred Bulai, magistrații au deschis un dosar de cercetare penală. Între timp numărul plângerilor formulate pe numele lui Bulai au crescut la 20.

Revista presei