Războiul se extinde în Liban, după ce teroriștii Hezbollah au ucis 12 copii

Războiul se extinde în Liban, după ce teroriștii Hezbollah au ucis 12 copii Hezbollah. Sursa foto: Arhiva EVZ

Armata din Israel (Israeli Defence Force - IDF) a lovit, duminică dimineața, ținte din Liban., în orașul Tir și din zona învecinată, potrivit presei din Israel, care citează surse libaneze.

Teroriștii Hezbollah din Liban au ucis 12 copii

Atacul israelian vine ca răspuns la atacul terorist de sâmbătă, când un atac al Hezbollah asupra unui teren de fotbal din satului druz Majdal Shams, de pe Înălțimile Golan, a ucis 12 copii.

Țintele vizate de forțele aeriene din Israel (IAF) includ depozite de arme și muniții și alte elemente de infrastructură ale teroriștiilor șiiți din Liban, în localități precum Chabriha, Borj El Chmali, Beqaa, Kfarkela, Rab El Thalathine, Khiam și Tayr Harfa, potrivit Jerusalem Post.

Israel, gata să pornească războiul în Liban

Șeful de Stat Major al Armatei din Israel, general-locotenent Herzi Halevi, a anunțat că țara sa este gata să treacă la următorul nivel în războiul din Nord contra mișcării teroriste Hezbollah, susținută de Iran.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am crescut în mod semnificativ pregătirea pentru următoarea fază a luptei în Nord, în timp ce luptăm simultan în Gaza. Știm să lovim foarte departe de statul Israel. Când va fi necesar, vom acționa cu fermitate”, a declarat Halevi.

Hezbollah

Hezbollah. Sursa foto Arhiva EVZ

Șeful de Stat Major al IDF a vizitat, duminică dimineața, terenul de fotbal din satul druz Majdal Shams, unde teroriștii susținuți de regimul ayatolahilor de la Teheran au ucis 12 copii și adolescenți. Generalul-locotenent Herzi Halevi s-a întâlnit cu comunitatea druză din localitate și a avut dicuții cu șeiculo Mowafaq Tarif, cu comandantul Comandamentului Nord, generalul-maior Ori Gordin și cu comandantul Diviziei 210, generalul de brigadă Yair Palai.

Milițiile înarmate de Iran au atacat și o facilitate a SUA

Situația din zona de la nord de Israel devine din ce în ce mai tensionată, după ce Milițiile pro-iraniene au lansat mai multe lovituri cu rachete asupra zăcământului de gaz american Conoco din Siria, potrivit publicației libaneze Al Maydeen.

Iar ca răspuns, forțele americane au tras lansat rachete în spațiul aerian din jurul câmpului, care se află lângă Deir Ezzor. Vineri, aceeași zonă fusese ținta unui alt atac, revendicat de regimul de la Teheran.

Revista presei