Metoda prin care păstrezi boabele de cafea proaspete. Aroma acestora va fi irezistibilă
- Mădălina Sfrijan
- 24 iulie 2024, 15:23
Boabele de cafea proaspete au o aromă deosebită și un miros puternic. Din acest motiv, producătorii recomandă păstrarea boabelor sau a cafelei măcinate în recipiente închise ermetic. Există o metodă inedită prin care boabele pot fi păstrate proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
Boabele de cafea se pot păstra proaspete timp de un a
Iubitorii acestei licori aromate sunt mereu în căutarea boabelor proaspete de cafea. Specialiștii vin în întâmpinarea lor cu sfaturi pentru păstrarea acestora.
În România există numeroși consumatori de cafea, iar vânzările în acest sector sunt semnificative. O mare parte dintre cei dependenți de gustul cafelei aromate aleg aparatele automate care pot măcina boabele înainte de preparare.
Înghețarea boabelor, truc pentru obținerea unei licori proaspete și aromate
Deseori, cafeaua măcinată sau boabele sunt păstrate în mod corespunzător. Multe persoane uită să închidă recipientele sau punga, iar umezeala sau căldura excesivă vor afecta calitatea produsului.
Experții de la Food & Wine le recomandă marilor consumatori să înghețe boabele, dacă vor să se bucure de o aromă deosebită a cafelei. Conform acestora, produsul se va păstra proaspăt timp de 12 luni prin procesul de înghețare.
Cum trebuie să procedezi pentru congelarea boabelor de cafea
Pentru ca produsul să se mențină proaspătă și să nu își schimbe mirosul, acesta se depozitează într-o pungă pentru vidat. După scoaterea aerului, boabele nu își vor păstra doar forma, ci și aroma inconfundabilă.
„Una dintre concluziile esențiale ale experimentării cu înghețarea boabelor de cafea este înțelegerea „ferestrei perfecte de vârf a aromei””, a spus Matt Lewin, participant la World Barista Champion, potrivit Cancan.
Potrivit specialistului, cafeaua nu se va păstra în condiții conforme dacă nu este folosită o pungă specială pentru vidarea alimentelor.
„Acest pas este crucial în menținerea calității cafelei. Odată ce aerul este scos, acoperiți supapa unidirecțională a pungii cu bandă adezivă”, a completat el.
Mai mult, participantul la World Barista Champion le recomandă iubitorilor de cafea să macine boabele direct din congelator.