Rusia plătește sume colosale familiilor soldaților implicați în războiul din Ucraina

Rusia plătește sume colosale familiilor soldaților implicați în războiul din Ucraina Război în Ucraina. Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia. Sume colosale plătite de reprezentanții statului rus pentru familiile soldaților care luptă sau au luptat în Ucraina.

Este vorba despre date care arată că au fost achitate între 2,75 trilioane și 3 trilioane de ruble (31 de miliarde de dolari – 33,9 miliarde de dolari). Bani ce au fost dați sub formă de salarii și compensații între iulie 2023 și iunie 2024. Această estimare a fost făcută de grupul de politici Re:Russia.

Rusia achită un cost uriaș pentru războiul pe care l-a început în Ucraina

Iar asta echivalează cu 1,4–1,6% din PIB-ul estimat al țării în 2024, precum și cu 7,5–8,2% din cheltuielile bugetului federal pentru acest an și 3,4–3,7% din toate cheltuielile de consum în 2023.

„În această perioadă de 12 luni ce a fost luată în considerare, cheltuielile totale ale consumatorilor rușilor au crescut cu aproximativ 8 trilioane de ruble (sau 90,3 miliarde de dolari), în timp ce depozitele au crescut cu aproximativ 4,5 trilioane de ruble (sau aproximativ 50,8 miliarde de dolari)”, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Putin achită costuri grele

Sursa: Pixabay

„Aceste calcule arată că veniturile cetățenilor ruși (militari și moștenitorii lor) implicați în război joacă un rol semnificativ în susținerea ratelor ridicate de consum și economii – precum și în creșterea salariilor, care a fost principalul obiectiv al economiștilor”, după cum notează meduza.io.

Decizie anunțată de oficialii de la Kremlin, ce organizație este indezirabilă

În altă ordine de idei, conform unei decizii ce a fost anunțată joi, Kremlinul a inclus fundaţia americană Carnegie Endowment for International Peace , ce primise eticheta de „agent străin”, pe lista sa de organizaţii indezirabile.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Justiţiei de la Moscova. Carnegie Endowment este unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase centre de analiză în domeniul relaţiilor internaţionale. A luat naștere în anul 1910 în America.

Majoritatea experţilor fundaţiei care activau în Rusia au părăsit teritoriul țării, după începerea războiului din Ucraina şi după declararea Carnegie Endowment drept „agent străin” în luna aprilie a anului trecut.

 

 

Revista presei