Primul pachet legislativ al lui Keir Starmer: Naționalizarea Căilor Ferate

Primul pachet legislativ al lui Keir Starmer: Naționalizarea Căilor Ferate Keir Starmer, Sursa foto Facebook

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Keir Starmer, va prezenta primul său pachet de legi propuse la 17 iulie, unul care conține măsuri de stânga radicală, cu naționalizări și intervenție crescută a statului în economie.

Starmer va prezenta modul în care își va onora promisiunea, câștigată în urma alegerilor, de a reconstrui țara după ani de creștere economică slabă și turbulențe politice. O ceremonie grandioasă va marca deschiderea noului Parlament.

Regele Charles al III-lea va citi legile ce trebuie aprobate prima dată de Camera Comunelor. Acest lucru se întâmplă după ce Partidul Laburist al lui Keir Starmer a obținut o majoritate covârșitoare în alegerile naționale din această lună.

Ce va viza pachetul lui Keir Starmer?

Pachetul de peste 35 de proiecte de lege se va concentra pe economie. Acesta va include reforme care să faciliteze construirea de locuințe și să accelereze livrarea proiectelor majore de infrastructură, îmbunătățirea transportului și crearea mai multor locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acum este momentul să scoatem frânele din Marea Britanie. Sunt hotărât să creez bunăstare pentru oamenii din întreaga țară. Aceasta este singura modalitate prin care țara noastră poate progresa”, a declarat Starmer într-o declarație.

Discursul regelui, care este scris de guvern, va fi citit de monarh în Parlament într-o ceremonie plină de fast.

La 4 iulie, Starmer a obținut una dintre cele mai mari majorități parlamentare din istoria modernă a Marii Britanii. El a devenit cel mai puternic lider național de la fostul prim-ministru Tony Blair încoace. Chiar și așa, se confruntă cu o serie de provocări descurajatoare. Printre acestea se află îmbunătățirea serviciilor publice aflate în dificultate, cu puțin loc pentru cheltuieli suplimentare.

Se așteaptă ca discursul, precum și o serie de informații publicate de guvern, să respecte îndeaproape promisiunile făcute de laburiști în timpul campaniei electorale. Acest lucru oferă în același timp o imagine mai clară a priorităților imediate ale lui Starmer.

Planuri de renaționalizare a rețelei de transport feroviar de călători

Potrivit Downing Street, guvernul va anunța joi o legislație care să „accelereze și să eficientizeze procesul de planificare”. Aceasta va ajuta la rezolvarea problemei acute a lipsei de locuințe din Marea Britanie și a întârzierilor mari care afectează multe proiecte de infrastructură.

Guvernul va prezenta, de asemenea, planuri de renaționalizare treptată a rețelei feroviare de călători și de stabilire a unor tarife accesibile. Această măsură este implementată pentru a atrage din nou oamenii în trenuri. Planul ar urma să excludă companiile private din exploatarea trenurilor de călători prin trecerea fiecărui operator sub controlul statului la expirarea contractelor lor de exploatare a trenurilor.

Această decizie ar anula în mare parte privatizarea căilor ferate efectuată în anii 1990 de guvernul conservator de atunci.

Guvernul va anunța o legislație care să confere mai multe competențe comunităților locale. Starmer și-a folosit prima săptămână la putere pentru a se întâlni cu primarii marilor orașe și cu reprezentanți ai națiunilor descentralizate ale Regatului Unit, conform thehindu.com.

Revista presei