România, Republica Moldova și Ucraina, alianță pentru a lupta contra dezinformării

România, Republica Moldova și Ucraina, alianță pentru a lupta contra dezinformării sursa: jurnal.md

România. Acord important, semnat, vineri, 5 iulie, între România, Republica Moldova și Ucraina. Țări care se luptă zi de zi pe planul dezinformărilor. Lansate în mare măsură din Rusia, cu scopul de destabilizare.

Azi, la Chișinău, s-a desfășurat o întâlnire trilaterală, între miniștrii celor trei țări: Luminița Odobescu, Mihai Popșoi și Dmitro Kuleba. Unul dintre subiecte, pe ordinea de zi, a fost și cel al pactului care creează alianța împotriva dezinformării.

„Declarația comună consemnează cu tărie faptul că statele noastre împărtășesc viziuni și preocupări similare cu privire la mediul de securitate actual și se pronunță ferm pentru un viitor european comun, democratic, pașnic și prosper. Am vorbit despre proiecte concrete de interconectare a sistemului energetic al Republicii Moldova, cu cele din Ucraina și România, care vor avea un impact regional major.

România, Republica Moldova și Ucraina fac front comun

Considerăm că locația geografică a Republicii Moldova este una potrivită pentru a servi drept un hub logistic în eforturile de reconstrucție din Ucraina”, a fost mesajul transmis la finalul discuțiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Referitor la transporturi, infrastructură și tranzit, discuțiile noastre au atins câteva aspecte extrem de importante din perspectiva contribuției acestor domenii la integrarea și interconectarea Republicii Moldovei și a Ucrainei la spațiul european. Am discutat despre consolidarea coridoarelor de solidaritate, extrem de importante acum pentru susținerea rezilienței Ucrainei și vitale pe viitor în perspectiva procesului de reconstrucție”, se mai precizează în comunicat.

Atenția este îndreptată către Rusia și mesajele de destabilizare lansate de către ciracii Kremlinului.

„Rusia oricum încă încearcă să destabilizeze țările noastre, să nu ne permită să realizăm visul nostru european de a trăi în securitate și prosperitate, este în război total deschis împotriva țării, dar de asemenea folosește arsenalul său nemilitar de război hibrid și destabilizare împotriva României, și, în special, împotriva Moldovei”, se mai spune în comunicat, conform jurnal.md.

 

 

 

Revista presei