Înghețată cu fistic și ciocolată. Rețetă ieftină și simplă
- Mădălina Sfrijan
- 5 iunie 2024, 08:59
Acest sortiment de înghețată se numără printre cele mai scumpe. Fie că alegi să îl cumperi de la gelaterie sau de la supermarket, prețul va fi unul piperat. Deliciosul desert se poate pregăti și în casă, iar gustul va fi unul divin. Rețeta se prepară cu doar câteva ingrediente
Înghețată cu fistic și ciocolată
În perioada verii, înghețata devine desertul favorit al copiilor, dar și al adulților. Sortimentele de înghețată artizanală de pe piață conțin ingrediente de calitate, însă au prețuri destul de mari. Cu puțin efort, acestea se pot pregăti și acasă, iar gustul lor va fi pe măsura așteptărilor.
Această înghețată cu ciocolată și fistic se poate pregăti inclusiv în varianta vegană.
Ingrediente:
- 400 ml de smântână pentru frișcă
- o lingură de mascarpone
- 5 linguri de miere
- 3 linguri de pastă de fistic
- 80 grame de ciocolată neagră
Cum prepari pasta de fistic
Pasta de fistic necesară pentru această rețetă se poate pregăti și în casă. Fisticul se decojește și se mărunțește cu ajutorul robotului de bucătărie. Peste acesta se adaugă 2 linguri de ulei de cocos și se amestecă până când acesta ajunge la o consistență fină.
Smântâna pentru frișcă se toarnă într-un vas încăpător și se bate cu ajutorul unui tel sau cu mixerul. După ce aceasta s-a întărit, se adaugă mierea și o lingură de mascarpone.
Înghețată cu fistic și ciocolată
Amestecul se separă în două părți egale. O parte din compoziție se adaugă peste pasta de fistic și se încorporează. De asemenea, cealaltă parte se amestecă treptat cu ciocolata topită. Compoziția se așează intr-un vas cu capac și introduce la congelator pentru minim o oră.
Pentru a obține o înghețată vegană, se poate folosi smântâna vegetală pentru frișcă. După 2 ore, înghețata se poate așeza in cupe sau cornet și se poate servi. De asemenea, aceasta se poate decora cu fistic mărunțit și ciocolată.