Dinamo a câștigat barajul cu Csikszereda și a supraviețuit unui sezon agonizant

Dinamo a câștigat barajul cu Csikszereda și a supraviețuit unui sezon agonizant Dinamo-Csikszereda: Sursa foto: FK Csíkszereda/ Facebook

Dinamo Bucureşti va juca şi în sezonul viitor în Superliga de fotbal a României, după ce a remizat în deplasare cu echipa de ligă secundă FK Csikszereda Miercurea Ciuc, 0-0, luni seara, în manşa secundă a barajului pentru menţinere/promovare în primul eşalon.

Dinamo, care a făcut un joc modest în Harghita, se menţine în Superligă graţie victoriei din tur, cu 2-0, prin dubla lui Dennis Politic.

Dinamo se salvează in extremis

La Miercurea Ciuc, Dinamo a beneficiat şi de faptul că doi jucători ai gazdelor, marocanul Soufiane Jebari şi Szilard Veres, s-au accidentat în prima repriză şi au fost înlocuiţi.

Csikszereda a reuşit să marcheze, în min. 13, prin Jebari, cu o execuţie splendidă de la distanţă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid la Gabor Makrai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinamo a avut singura sa ocazie din prima repriză prin Domagoje Pavicic (45+1), însă croatul a şutat pe lângă poartă.

Gazdele au ratat o mare ocazie de a intra la pauză în avantaj, Benjamin Babati (45+4) reluând pe lângă poartă.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost dominat categoric de echipa antrenată de Robert Ilyes, care a avut cinci ocazii clare de gol: Babati a reluat imprecis din faţa porţii (47), brazilianul Ceara (52) a şutat de la 25 de metri, dar portarul Adnan Golubovic a scos de sub bara transversală, slovacul Peter Gal-Andrezly (57) a şutat în plasa laterală, Golubovic a respins şutul expediat de Attila Csuros (49) de la circa 40 de metri, iar apoi goalkeeper-ul sloven s-a remarcat şi la voleul lui Janos Nagy (59).

Unui suporter al oaspeților i s-a făcut rău

Dinamo a reuşit să se apropie periculos doar o dată de poarta lui Szilard Gyenge (73), dar portarul gazdelor a prins şutul lui Hakim Abdallah (73).

În min. 20, jocul a fost întrerupt câteva zece de secunde deoarece un suporter dinamovist a avut nevoie de intervenţia medicilor, fiind transportat cu ambulanţa la spital.

Dinamo a ocupat locul locul 7 în play-out, iar FK Csikszereda s-a clasat pe locul 6 în play-off-ul ligii secunde, în condiţiile în care Corvinul Hunedoara şi CSC Şelimbăr nu au avut drept de promovare.

Dinamo a jucat baraj pentru Superligă pentru al treilea an la rând (două câştigate la rând), după ce în 2022 a retrogradat, iar în 2023 a promovat.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo Bucureşti 0-0, Stadion Municipal - Miercurea Ciuc Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Alexandru Filip (Constanţa); al patrulea oficial: Sorin Vădana (Cluj-Napoca) Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru asistent video: Claudiu Marcu (Constanţa) Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) - CCA, Aurel Ionescu (Bucureşti) - FRF.

sursa: Agerpres