Scandal în Parlament. Imagini video cu bătaia dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman. S-a ajuns la IML. Update

Scandal în Parlament. Imagini video cu bătaia dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman. S-a ajuns la IML. Update Sursa Foto. Arhiva EVZ

Update 3.

Florin Roman a ieșit în urmă cu scurt timp de la IML, declarând că a făcut ceea ce îi cere legea.

Deputatul PNL a mărturisit că fostul său coleg de partid era extrem de tulburat în momentul în care l-a agresat în Parlament, văzând în privirea sa ceva „extrem de ciudat”.

Acesta a spus că în câteva zile îi va fi eliberat certificatul medico-legal, iar în baza acestuia va putea face o plângere penală „împotriva acestuia deputat huligan”. Mai mult, Florin Roman a menționat că a decis să facă plângere penală tocmai pentru ca cetățenii României să știe că legea e aplicabilă pentru toți.

Întrebat dacă Dan Vîlceanu a încercat să-l contacteze pentru a-și cere scuze, Roman a spus: „Eu cred că are nevoie de odihnă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A încercat canibalic să mă muște de zona capului. M-am ferit și apoi m-a lovit cu genunchiul.

Am avut acest instinct de a nu reacționa pentru că i-am văzut figura tulburată, mi-am dat seama că omul pe care-l cunoșteam eu era practic altcineva. S-a și speriat după ce a conștientizat ceea ce a făcut. Am văzut acea urmă de regret pe fața lui, dar deja fapta era consumată”, a mai povestit Florin Roman în fața jurnaliștilor de la IML.

De asemenea, liberalul a spus că Dan Vîlceanu era un tip „prietenos” și „un bun coleg” în perioada când a fost în PNL, menționând că acel Dan Vîlceanu pe care-l cunoștea „nu mai exista”.

Update 2.

Între timp, au apărut primele imagini cu altercația dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman, petrecută în anticamera sălii de plen a Parlamentului.

În acestea, se observă cum cei doi se împing, iar Vîlceanu pare să încerce să-l muște pe liberal de față, în timp ce îl apucă de gât.

După mai multe secunde în care cei doi se împing și se iau la harță, cei doi ajung într-o zonă în care camera de supraveghere nu mai bate. La un moment dat, după ce altercația ia sfârșit, intervine și deputatul PNL Florian Emil Dumitru, care îl ia la rost pe Dan Vîlceanu, care își vede de drum.

Între timp, Roman anunță că va merge la IML pentru a-și scoate un certificat medico-legal după loviturile primite.

Update 1. După bătaia din Parlament, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a venit și el cu o reacție promptă. Potrivit acestuia, violența fizică e de neacceptat, cu atât mai mult cu cât ea are loc pe holurile Parlamentului.

Nicolae Ciucă a declarat că atacul asupra lui Florin Roman evidențiază lipsa de caracter și conduită morală a deputatului Dan Vîlceanu, considerându-l condamnabil și inacceptabil.

El a solicitat conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această privință.

„Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?”

Știre inițială:

A fost scandal pe holurile Parlamentului, pus în scenă de doi foști miniștri din PNL, Florin Roman și Dan Vîlceanu, care și-au aruncat vorbe acide și, au ajuns chiar și la confruntări fizice.

Scandalul dintre cei doi ar fi pornit, în plenul Camerei Deputaților, de la un schimb dur de replici.

Dan Vîlceanu neagă că l-ar fi agresat pe Florin Roman

Ulterior, conflictul dintre cei doi s-ar fi intensificat, ajungând la înjurături. În cele din urmă, cei doi au ieșit din plen și au continuat pe holurile Parlamentului.

Deși Vîlceanu a negat o bătaie, ceea ce a lăsat însă de bănuit a fost faptul că Florin Roman s-a întors în plen, ținându-se de nas cu un șervețel.

Florin Roman.

Florin Roman. Sursa foto: aktual24.ro

Dan Vîlceanu a recunoscut însă faptul că între el și fostul coleg de partid a avut loc un schimb acid de replici.

Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici.

Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afara. Dar nu ne-am bătut”, a spus Dan Vîlceanu, potrivit aktual24.ro.

Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu. Sursa foto: EVZ

Liberalul susține că a fost agresat fizic

Florin Roman susține însă că a fost lovit în zona nasului cu genunchiul, de fostul său coleg din PNL, totul pornind de la un comentariu făcut în direcția lui Vîlceanu.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golanesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului”.

Roman declară că, având în vedere imaginile surprinse de camerele de luat vederi, va solicita sancționarea deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru actul de violență.

De asemenea, va depune o plângere penală împotriva deputatului care a manifestat comportament „huligan”.

Într-o declarație pentru digi24, liberalul a mai spus că Vîlceanu l-a luat de gât și l-a invitat pe hol „la bătaie”. Florin Roman a precizat că a cerut deja imaginile de pe camerele de filmare și și-a rugat colegii să pregătească formularul pentru a-l depune la Biroul Permanent.