Prețul carburanților continuă să scadă. La cât a ajuns litrul de benzină și motorină

Prețul carburanților continuă să scadă. La cât a ajuns litrul de benzină și motorinăSursa foto: Arhiva EVZ

Prețul carburanților a înregistrat o ușoară scădere, a doua zi consecutiv. În ciuda acestei scăderi, benzina rămâne mai costisitoare decât motorina.

Joi, cea mai accesibilă variantă de benzină standard este vândută la 7,24 lei pe litru, în scădere față de prețul de 7,28 lei pe litru de miercuri. Această opțiune poate fi găsită la diverse stații Petrom și Lukoil din București.

Prețul carburanților, în scădere pentru a doua zi la rând

În alte stații din București, prețurile benzinei standard oscilează între 7,25 și 7,46 lei, fiind de asemenea într-o tendință descendentă.

În ceea ce privește benzina premium, aceasta este vândută în intervalul cuprins între 7,77 și 8,10 lei, înregistrând o ușoară scădere față de ziua anterioară.

În București, prețul minim pentru motorină standard a scăzut și mai mult decât cel al benzinei, situându-se la 7,23 lei pe litru, în comparație cu 7,27 lei pe litru înregistrat miercuri. Această opțiune este disponibilă la o stație Petrom situată pe strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, în sectorul 5.

În același timp, prețul carburanților rămâne constant în ceea ce privește motorina standard, situându-se la 7,42 lei pe litru în București.

Șoferi

Sursa foto: Arhiva EVZ

Motorina premium este comercializată la prețuri cuprinse între 7,61 și 7,92 lei pe litru, înregistrând și ea o scădere, potrivit antena3.ro.

Motorina, mai ieftină decât benzina în 2023

Datorită fluctuațiilor cererii sezoniere, atât la nivel local, cât și la nivel continental și regional, în luna noiembrie, diferența între prețul carburanților a atins un maxim de peste 75 de bani pe litru.

În contrast, acum doi ani, în luna octombrie 2022, această diferență se ridica la peste 1,5 lei pe litru.

Luna iunie a anului trecut a fost ultima dată când motorina a fost mai puțin costisitoare decât benzina, conform profit.ro.

Motorină din România pentru Moldova

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe timp de iarnă, cererea sezonieră pentru motorină crește, deoarece combustibilul diesel este folosit și în alte scopuri, cum ar fi încălzirea și funcționarea generatoarelor, în special de către vecinii ucraineni, care importă motorină prin România.