Echipa României a făcut istorie la Campionatele Europene de gimnastică artistică. Câte medalii a primit

Echipa României a făcut istorie la Campionatele Europene de gimnastică artistică. Câte medalii a primit Sursa foto Facebook

Echipa României s-a făcut remarcată la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru senioare de la Rimini, Italia. Cu o echipă formată din Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță, România a acumulat un total de 156,397 puncte în finala pe echipe, mai puțin decât în calificări (158,798). Țara noastră este pe locul al patrulea în clasamentul general.

Campionatele Europene de gimnastică artistică. Clasament

Podiumul a rămas similar cu cel din calificări, cu Italia ocupând primul loc cu 164,162 puncte, urmată de Marea Britanie (162,162) și de Franța (158,796).În finalele pe aparate la junioare, la bârnă, Anamaria Mihăescu a obținut locul șase cu 11,566 puncte, în timp ce Alexia Blănaru s-a clasat pe locul opt cu 10,566 puncte. La sărituri, Mihăescu a ocupat locul opt, cu o medie de 12,566 puncte.

România a obținut două medalii de argint

Amalia Ghigoarţă a fost a 27-a la paralele (13,000), a 29-a la bârnă (12,700) şi a 16-a la sol (12,733). Maria Ceplinschi n-a putut ajunge în finală din cauza unor dureri la gleznă.

România a încheiat Campionatele Europene de la Rimini cu două medalii de argint, ambele câștigate de Sabrina Maneca Voinea, la bârnă și sol, demonstrând încă o dată talentul și perseverența gimnastelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sabrina Maneca Voinea a făcut istorie

„Braaavo, Sabri! Bârnă de argint pentru Sabrina Maneca Voinea la Campionatele Europene de la Rimini! Pentru cel mai dificil exercițiu din finală (D-6.5), Sabrina a primit 14.166, suficient pentru a urca pe treapta a doua a podiumului de premiere.

Aur pentru Manila Esposito (Italia)-14.400, bronz pentru Marine Boyer (Franța)-14.033. Debutantă într-o finală individuală la un campionat european, Lilia Cosman s-a clasat pe locul 4, cu 13.500. Sabrina Maneca Voinea face parte din programul "Țară, țară vrem campioane! " coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom! În câteva minute, ea va concura și în finala de la sol. Mult succes, Sabri!”, au scris pe Facebook cei de la Federația Română de Gimnastică.