Social-Democrații germani vor să interzică AfD

Social-Democrații germani vor să interzică AfD Sursa foto: Tomnex | Dreamstime.com

Conducerea Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), partidul premierului Olaf Scholz, a anunțat că nu respinge ideea unei eventuale interziceri a partidului „Alternativa pentru Germania” (AfD). Totuși, liderii SPD spun că o astfel de măsură ar fi una extremă.

Prin intermediul unei rezoluții adoptate în ziua de sâmbătă, conducerea SPD a subliniat că evaluarea neconstituționalității AfD ar trebui să fie luată în considerare cu seriozitate atunci când concluziile furnizate de serviciile de informații germane indică o probabilitate ridicată de succes într-o astfel de acțiune.

AfD ar putea fi interzis

Serviciul de informații interne german a etichetat AfD drept o grupare extremistă de dreapta suspectă în martie 2021.

Această clasificare a fost contestată de partid în fața Înaltei Curți Administrative din Munster, generând o acțiune în justiție în Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat că interzicerea unui partid reprezintă o măsură extremă în interiorul unei democrații.

AfD

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Cu toate acestea, el a adăugat că democrația nu ar trebui niciodată să fie pasivă în fața eforturilor unui partid de a o submina din interior.

„Pentru noi, este indubitabil că AfD este un partid de extremă dreapta ce este îndoctrinat de ideologia naţionalistă şi ameninţă democraţia”, arată rezoluţia adoptată de conducerea social-democraţilor, potrivit Agerpres.

SPD face liste cu indezirabili

Potrivit unui raport recent, peste 100 de persoane care sunt angajate în grupul parlamentar de extremă AfD sau care sunt asociate cu membrii acestuia sunt acuzate că se află în legătură cu organizații clasificate drept extremiste și de dreapta.

Conform unui raport menționat de Tagesschau, publicația regională bavareză Bayerischer Rundfunk (BR) dezvăluie „liste interne de nume” de la Bundestag și fișiere referitoare la angajații din grupul parlamentar AfD pentru a-și susține concluziile.

AfD

Protest împotriva AfD. Sursa foto: Beritk | Dreamstime.com

Raportul BR relevă că o parte dintre cei identificați ca făcând parte din grupări extremiste au participat la marșuri neonaziste la Chemnitz, Dortmund, Dresda, Magdeburg și Zwickau.