Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezvăluiri șocante! Focar de neonaziști în Poliția Germaniei. Extrema dreaptă, recrutări în masă
Dezvăluiri șocante! Focar de neonaziști în Poliția Germaniei. Extrema dreaptă, recrutări în masă

Dezvăluiri șocante! Focar de neonaziști în Poliția Germaniei. Extrema dreaptă, recrutări în masă

Zeci de noi cazuri de extremism au fost raportate în rândul polițiștilor din Germania.

Cel puțin 40 de noi cazuri de extremism au fost raportate în cadrul Poliției din Germania, în prima jumătate a acestui an. În majoritatea cazurilor, este vorba de presupuse activităţi de extremă dreapta.

În total, în cadrul poliţiei în Germania lucrează aproximativ 300.000 de persoane.

Cele mai multe cazuri de extremism au fost înregistrate de Ministerul de Interne al landului Hessa, unde 17 poliţişti sunt în prezent anchetaţi penal, potrivit agerpres.

Şase cazuri suspecte de extremism de dreapta în rândul poliţiei din landul Saxonia au fost înregistrate din ianuarie până în iunie, în timpul ce landul Saxonia-Anhalt a raportat în aceeaşi perioadă cinci ofiţeri de poliţie suspectaţi de extremism.

În landul Baden-Weurttemberg, au fost declanşate trei proceduri disciplinare pe baza „suspiciunii de comportament extremist” împotriva unor ofiţeri de poliţie.

Două cazuri suspecte de extremism de dreapta au fost înregistrate în cadrul poliţiei din landul Brandenburg, în timp ce landurile Hamburg, Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Schleswig-Holstein şi Turingia au raportat câte un caz.

La nivelul poliţiei federale, trei ofiţeri au fost cercetaţi pentru extremism de dreapta în prima jumătate a acestui an, potrivit Ministerului de Interne al Germaniei.

Scandal imens în Armata Germaniei! Unitatea de elită KSK, dizolvată parțial din cauza legăturii cu Extrema Dreaptă

La sfârșitul lunii iunie, ministrul german al Apărării făcea un anunț tulburător: unitatea militară de elită KSK va fi parțial dizolvată, din cauza legăturilor pe care le are cu mişcarea de extremă dreapta.

Forţele speciale (KSK) „au devenit parţial autonome” față de restul armatei germane „din cauza culturii toxice a unor lideri”, a explicat Kramp-Karrenbauer.

„Prin urmare, KSK nu mai poate continua sub forma sa actuală”, a adăugat Kramp-Karrenbauer, care este şi preşedinta partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului federal Angela Merkel.

Numai compania a doua a forţelor speciale KSK, considerată nucleul derapajelor de extremă dreapta, va fi dizolvată fără a fi înlocuită. Astfel, KSK va rămâne doar cu trei companii.

Ministrul a calificat aceste descoperiri drept „tulburătoare şi alarmante”: 48.000 de muniţii şi 62 de kilograme de explozivi au dispărut de la KSK.

Totodată, mai mulţi militari ai forțelor speciale au fost descoperiți ca fiind adepți ai mişcări extremiste.

O anchetă va arăta dacă muniția a fost furată recent sau dacă departamentul financiar contabil al armatei a dat dovadă de neglijenţă, a spus Kramp-Karrenbauer.

O nouă evaluare va avea loc în octombrie. Ministrul german al apărării a avertizat că, în cazul în care forţele speciale ale armatei „nu au auzit acest foc de armă preventiv, problema unei reorganizări mai ample a KSK se va pune în mod inevitabil”.

 

Sursa: Agerpres