Camera secretă din Giulești. Procurorii au descoperit noi elemente în dosarul de la Rapid București

Camera secretă din Giulești. Procurorii au descoperit noi elemente în dosarul de la Rapid BucureștiGaleria Rapid Sursa Foto: Arhiva EVZ

Rapid București, clubul patronat de omul de afaceri Dan Șucu este vizat de oanchetă penală legat de folosirea materialelor pirotehnice în timpul meciurilor. Președintele grupării, Daniel Niculae, mai mulți lideri ai galeriei, dar și șeful securității, Adrian Olariu, au fost audiați de poliție.

 

Jandarmii au descoperit o cameră secretă în sediul clubului de pe stadionul din Giulești. Încăperea era mascată în spatele unui perete placat cu faianță, greu de observat. Autoritățile presupun că aici erau ascunse materialele pirotehnice ce erau distribuite membrilor galeriei în timpul partidelor de fotbal.

Rapid București vizat de o anchetă DIICOT

Procurorii au deschis o anchetă care vizează folosirea de materiale pirotehnice, interzise, la meciurile de fotbal are clubului Rapid București. În acest dosar penal, președintele grupării, Daniel Niculae are calitate de suspect.

„A fost constituit un grup infracțional organizat în scopul folosirii materialelor pirotehnice”, susțin procurorii care fac cercetări în dosar.

Președintele clubului Rapid București este suspectat că ar fi permis liderilor galeriei să introducă aceste materiale în incinta stadionului. Joi, polițiștii au pus în aplicare 28 de mandate de aducere și au percheziționat mai multe locuințe ale suspecților. Cu acest prilej au fost descoperite arme, muniții, dar și materiale pirotehnice interzise.

La audieri au fost aduși mai mulți lideri de galerie de la Rapid București, între care și șeful ultrașilor, Liviu Ungurean. Daniel Niculae a părăsit sediul poliției după două ore de audieri și va fi cercetat în stare de libertate.

Dan Șucu

Sursa foto: Daniel Niculae/ Facebook

Șeful Securității respinge acuzațiile

Adrian Olariu, șeful de securitate al clubului Rapid București, a fost dus la audieri, în ancheta care îi vizează pe ultrași. El a dat declarații, la ieșirea de la întâlnirea cu polițiștii spunând că acuzațiile nu sunt adevărate. Mai mult, a spus că ancheta nu ar avea drept subiect materialele pirotehnice introduse pe stadion.

„Am fost chemat la fel ca și alții. Suntem puși la curent în legătură cu motivul pentru care am fost aduși aici. Nu avem ceva comentarii să facem pentru moment”, a afirmat Adrian Olariu.

Șeful securității de pe stadionul Giulești a respins toate acuzațiile cu privire la introducerea materialelor pirotehnice în dispozitivul de care este responsabil.

„Vă înșelați! Vă înșelați! Vă înșelați cu întrebarea pe care o puneți. Vă înșelați! Nu acesta este subiectul. Aflați-l! Dezinformați dacă spuneți că am fost chemați pentru materiale priotehnice aduse la stadion. Nu pot să spun nimic. Sunt foarte mic eu. Sunt alții mai în temă”, a spus șeful securității de la Rapid București.

Rapid București zguduit de scandal

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus urmărirea penală a 17 persoane, printre care și Daniel Niculae. Cu excepția președintelui clubului Rapid București, ceilalți suspecți au fost reținuți. Anunțul a fost făcut de oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB).

Daniel Niculae e urmărit penal în calitate de suspect, la fel ca și șeful galeriei, Liviu Ungurean, poreclit Bocciu, considerat șeful grupului infracțional.

Șeful galeriei Rapid București este acuzat că a inițiat alături de alte trei persoane un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat 13 persoane din galerie. Scopul ar fi fost săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii publice, prelucrarea, deținerea, folosirea și transportul de materiale pirotehnice. Acestea erau folosite la meciurile echipei.

Anchetatorii au informații că gruparea ar fi avut sprijin din partea unor angajați ai clubului Rapid București, dar și a mai multor suporteri din alte orașe. Aceștia i-ar fi ajutat pe ultrașii giuleșteni să introducă pe stadion materialele pirotehnice.