Horoscopul lui Dom’ Profesor – 15 martie 2024. V-ați ales doctorul?

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 15 martie 2024. V-ați ales doctorul?

15 martie

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Pe 15 martie s-au născut: Andrew Jackson, Emil Adolf von Behring, Phillippe DeBroca, Jacques Hustin, Ion Grigorescu, Ghica Pantazi, Ioan Andone.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Agapie, Plisie şi Timolau.

Tradiţional, în „Kalendar”, adică în calendarul popular, pe 15 martie, este Sfântul Cristofor, despre care se spune că era cu cap de câine. Evident, o calchiere după Misterele Egiptene, a temutului zeu Anubis, care pe lângă tărâmul morţilor mai era stăpân peste fulgere, probabil vreo arma radiantă de tip „vajroli”, după cum le denumeau indienii. Ori, în popor, „Sf. Cristofor se ţine pentru că este rău de trăsnete, fulgere şi grindină” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 153).

La 15 martie 44, înainte de Hristos, Iulius Caesar este asasinat. Unii istorici spun că figura centrală, dar tragică, a evenimentului a fost  Marcus Junius Brutus cel Tânăr, care, împotriva propriului interes, a complotat împotriva posibilului lui tată, pentru interesul general al republicii. Cel puţin aşa credea el. Fapt care, până la urmă, a distrus republica şi a adus un dictator şi mai mare: pe împăratul Augustus. Un act politic bazat pe un asasinat duce întotdeauna în infern. Rhamnusia, zeiţa Nemesis, nu iartă niciodată - să ne temem de ea, că avem de ce!

Am primit un email care m-a umplut de zâmbete. NASA a sărbătorit cu mult fast, adică șampanie franțuzească, a 5.000 planetă descoperită în spațiu, la mii și mii de ani lumină. Utopie duioasă! Asta cred ei, procedeul de ”decoperire” a planetelor este discutabil, iar savanții nu au fost niciodată prea deștepți, doar foarte specializați, a spus Carl Sagan, în ”Cosmos” el era inteligent și arătos pe deasupra. Și evreu. Și ateu. O mulțime de calități, nu? Ce o să se mai râdă peste o mie de ani despre ”descoperirile” noastre, așa cum râdem noi de teoria generațiilor spontanee.

Cineva dintre domniile voastre mă întreabă dacă cred în evoluţionism, sau în creaţionism. Ceea ce este sigur, este că cred în Dumnezeu, prin reprezentarea lui, Universul! Restul, este discutabil. Haideţi să vedeţi de ce.

Ca un iluzionist ce scoate iepuraşul din joben, tot aşa Charles Darwin a surprins lumea celei de a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea cu lucrarea sa „Originea speciilor” în care prezenta „teoria evoluţionistă”. Pentru a respecta adevărul istoric trebuie să precizăm că la 99,99% din populaţia globului puţin i-a păsat de „noua teorie revoluţionară”. În America se continua cu veselie exterminarea sistematică a pieilor roşii, în India se ardeau, la propriu, văduvele, în Australia ocnaşii ziceau că vor republică, în Rusia se împuşca tot ce mişca în Siberia. Activităţi normale ale populaţiilor în cauză. Că s-ar trage sau nu din maimuţe, asta nu îl interesa nici pe fermierul englez care-şi bătea calul la nici o leghe de Academia Regală, nici pe francezul care chinuia o vacă pe Montmartre ca să-i dea mai mult lapte.

Pe de altă parte Biblia, Coranul, Tora, Zand Avesta, best-selleruri de mare circulaţie, stabiliseră odată pentru totdeauna că „Dumnezeu L-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa”.  Procentul sub 1% care s-a înfruntat pentru adevărul sau falsitatea „teoriei evoluţioniste” era format din academicieni, savanţi, oameni de ştiinţă, studenţi, teologi, episcopi, popi şi alţi indivizi fără ocupaţie.  Mai sus numiţii aveau destul timp la dispoziţie pentru discursuri, discuţii, filosofii, păruieli, încăierări, demonstraţii, procese, dueluri şi revoluţii.

Pe la jumătatea jumătăţii a doua a secolului XIX tot mai mulţi burghezi au învăţat să scrie şi să citească. Aşa au apărut ziarele de mare tiraj. Tot cam în acel timp copiii burghezilor au inventat liceele şi universităţile, ba chiar le-au absolvit. Trebuie cu hotărâre combătută teoria că au existat academii şi universităţi şi înaintea secolului XIX! Şi dacă au existat, ce dacă - cum a existat şi America înainte să fie descoperită de Columb!

Această concentrare de ştiinţă şi literatură pe cap de mic burghez a dus, inevitabil, la consumarea din ce în ce în cantităţi mai mari din marfa numită „cultură”. Dacă nobilii se duelau pentru femei sau onoare, burghezii se tăiau, sau se împuşcau pentru „evoluţia speciilor” sau pentru „craniul Piltdown”. Apoi şi distracţia cu duelul a fost interzisă, chiar şi în Germania, probabil pentru că armele deveniseră într-adevăr periculoase. A rămas buna şi vechea distracţie cu explorarea, descoperirea şi exterminarea populaţiilor întâlnite în drum.  Aşa că toată lumea a intrat în secolul XX şi s-a scufundat „Titanicul”!

Cu secolul XX problemele au început să devină complexe. O teorie, la fel de frumoasă ca „teoria evoluţiei” spune că la 30 iunie 1908, la dracu’ cu cărţi, Doamne iartă-mă, în Siberia, în taigaua tunguskă, la ora 7 şi 17 minute, ora locală, a picat din Cosmos un meteorit. Teoria mai zice că respectivul meteorit nu era chiar meteorit.

Adică era el meteorit, dar avea o compoziţie ciudată. Ba chiar putea să fie o navă cosmică ce transporta substanţa aceea, cam ca „mirodenia” din „Dune” (cartea, nu Cazinoul !).  Cert este că substanţa chimică s-a răspîndit în toată atmosfera şi că acum nu poate fi depistată, s-a absorbit, dar a provocat o creştere a dinamicii fiinţelor vii, în special a oamenilor;  manifestată după caz prin agresivitate, imaginaţie sau chiar inteligenţă. Aşa, spune teoria conspiraţiei, a apărut cuptorul cu microunde, bicicleta din titan, bomba atomică, teoriile relativităţii şi a haosului, cipul din siliciu, laserul, şi două războie mondiale.

Cum atmosfera nu şi-a făcut analize înainte de episodul cu meteoritul tungusk, nu avem ce obiecta, după cum nu avem ce zice de nici una dintre teoriile ştiinţifice din manuale, sau enciclopedii. În afară de faptul ca apa fierbe la 100 de grade şi unghiul drept la 90, celelalte adevăruri sunt demonstrate cu poze şi mărturii dramatice ale experienţelor unor savanţi, în marea lor majoritate decedaţi. Personal nu m-am întâlnit niciodată cu un electron, mezon, cu un virus, sau cu propriu-mi ADN.  Savanţii, oamenii de ştiinţă spun că există şi noi îi credem. Dar dacă se înşeală?! Să nu uităm că nu a trecut mult timp, doar vreo două sute de ani, de când academii întregi îţi dădeau în scris că un obiect mai greu decât aerul nu poate zbura prin mijloace proprii şi că fiinţele vii pot apărea din nimic, prin “generaţie spontanee”!

De fapt, astăzi, pe la congresele marilor atotştiutori se găsesc, întotdeauna, câţiva savanţi care râd pe la colţuri. Cînd sunt întrebaţi de motivele veseliei, ei surâd în continuare diafan şi spun “ei, ne gândeam şi noi!”

Unui asemenea individ, din grupul savanţilor veseli, am avut fericirea, sau neşansa, să-i salvez nepreţuita viaţă, cu ani mulţi în urmă, undeva, prin Pakistanul de frontieră, bântuit de talibani şi de thugi. Amândoi doream să explorăm Mohenjo-Daro, dar el nu a avut noroc, l-a lăsat maşina. Drept răsplată, că l-am luat de acolo, savantul britanic, să-i spunem dr. George Lovat, m-a făcut părtaşul descoperirilor grupului de oameni de ştiinţă veseloşi. De atunci nu mai dorm foarte bine noaptea. Acum o să fac public o parte din ce mi-a spus George, ca să fim mai mulţi cei cu coşmaruri.

“În primul rând”, mi-a spus George, aprinzându-şi o pipă cu tutunul meu, “majoritatea teoriilor ştiinţifice sunt ipoteze, adică simple istorioare ca să se umple un gol dintr-o demonstraţie”. Apoi, toată ştiinţa surprinde parţial ceva adevăruri la un moment dat. Tot Universul este în mişcare, însă, şi constantele fizice, astronomice, sau chiar matematice se pot schimba fără să ne dea cineva de veste, în scris. Ştim, că nu ştim mai nimic şi că tot ceea ce ştim este discutabil!

De exemplu, a continuat George, Biblia a surprins foarte bine povestioara cu Cain şi Abel. Cain, omul de Cro-Magnon, dinamic şi agresiv, a distrus pe mai blândul, dar mult mai puternicul  Abel, adică omul din Neanderthal. Şi l-a şi mâncat!  Iubite domn, ne tragem, cu toţii, din canibali, a spus doctorul în biologie al universităţii Cambridge, uitîndu-se ciudat la mine. Nu mâncase de trei zile, dar eu nu eram Abel! Aşa că am recurs la conserva de rezervă, o raţie militară de trei kilograme şi opt sute de grame. Mâncând cu poftă, cu gura plină, George mi-a mai spus câteva adevăruri ştiinţifice dureroase, dar o să vă fac părtaşi la ele altădată, sau, poate niciodată!

În altă ordine de idei, sau, în aceiași, sunt la vârsta la care trebuie să-mi schimb medicul, sănătatea nu mai este esențială, ci un sfârșit al vieții onorabil și nedureros.

Alegerea unui nou medic poate fi o sarcină descurajantă, dar este esențială. Sănătatea și bunăstarea domniilor voastre depind în mare măsură de furnizorul de asistență medicală pe care îl alegeți. Cu o gamă largă de profesioniști calificați, cum evaluezi care medic este cel mai potrivit pentru tine?

Aceste idei vă pot ghida prin acest proces semnificativ, oferindu-vă o abordare structurată pentru a evalua eficient un nou medic. De la înțelegerea nevoilor dumneavoastră specifice până la cunoașterea importanței stilului de comunicare al unui medic, veți acoperi mai mulți factori vitali pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Procesul de evaluare a unui nou medic trebuie să înceapă cu o înțelegere clară a nevoilor dumneavoastră de asistență medicală. Căutați un medic generalist pentru controale de rutină și afecțiuni minore sau aveți nevoie de un specialist care să gestioneze o afecțiune cronică? Cunoașterea stării dumneavoastră de sănătate și a tipului de îngrijire de care aveți nevoie joacă un rol crucial în procesul de selecție.

În plus, dacă aveți o anumită afecțiune de sănătate care necesită îngrijire specializată, abordarea domniei voastre poate avea nevoie de o direcție mai rafinată. Va trebui să găsiți un medic care are abilitățile potrivite și o experiență substanțială care se ocupă de probleme similare de sănătate. Cercetarea diferitelor specializări și înțelegerea tipului de specialist potrivit pentru starea dumneavoastră vă poate ajuta să faceți o căutare direcționată.

În era digitală, informațiile despre potențialii medici sunt la doar câteva clicuri distanță. Resursele online sunt o comoară de date care vă pot ajuta să obțineți o perspectivă asupra reputației, practicii și competenței fiecărui medic. Citirea recenziilor pacienților, verificarea site-urilor web ale spitalelor și consultarea directoarelor medicale profesionale vă pot oferi o imagine mai clară a situației lor profesionale.

Dar ce ar trebui să cauți în această fază de cercetare? Pe lângă calificările și anii de practică, luați în considerare domeniile lor de specializare. Căutați orice acțiuni disciplinare sau reclamații de malpraxis, deoarece acestea ar putea fi semnale roșii potențiale. Cât de bine se potrivește medicul nevoilor dumneavoastră specifice ar trebui să fie un factor de orientare în restrângerea opțiunilor dumneavoastră. Amintiți-vă, nu este vorba doar de a găsi un medic bun, ci și de medicul potrivit pentru domnia voastră.

Verificarea acreditărilor unui medic este un alt pas esențial. La urma urmei, vrei să fii sigur că medicul este calificat și competent să se ocupe de problemele tale de sănătate. Verificați dacă medicul este certificat de consiliu medical, ceea ce asigură că a urmat o pregătire riguroasă și a îndeplinit standardele stabilite de consiliul medical respectiv.

Cu toate acestea, lumea calificărilor medicale poate fi plină de terminologii confuze. Termenii „certificat de consiliu”, „pregătiți de bursă” și termeni similari ar putea părea străini pentru majoritatea oamenilor din afara profesiei medicale. Cu toate acestea, știind ce înseamnă acestea vă poate ajuta să evaluați mai bine competența unui medic. Site-uri web vă pot ajuta să înțelegeți aceste acreditări și să verificați calificările unui medic.

Stilul de comunicare al unui medic ar putea să nu pară mare lucru, dar poate influența semnificativ experiența dumneavoastră de asistență medicală. O bună comunicare depășește capacitatea de a explica terminologiile medicale în termeni profani. De asemenea, implică să fii un ascultător activ, să arăți empatie și să te implici în luarea deciziilor legate de sănătatea ta.

Cum evaluezi asta, totuși? Primele vizite la medic pot fi destul de revelatoare. Observați modul în care medicul interacționează cu domnia voastră. Îți ascultă cu atenție preocupările sau par grăbiți? Îți răspund cu răbdare la întrebări sau îți îndepărtează grijile? Amintiți-vă, comunicarea eficientă poate duce la rezultate mai bune pentru sănătate, așa că nu ignorați acest aspect atunci când evaluați un nou medic.

Dincolo de calificările și stilul de comunicare al unui medic, factorii practici precum locația biroului, orele de consultații și comportamentul personalului vă pot afecta călătoria în domeniul sănătății. De exemplu, dacă cabinetul medicului este prea departe, te-ar putea descuraja să faci controale regulate. În plus, personalul neprietenos sau ineficient de la birou poate crește stresul unei vizite medicale.

La fel de importantă sunt logistica legată de asigurări și plăți. Asigurați-vă că medicul ales vă acceptă asigurarea de sănătate. De asemenea, este esențial să înțelegeți procesul de facturare pentru a evita eventualele facturi medicale neașteptate, ulterior. Un proces de facturare opac poate duce la stres financiar, împiedicând experiența generală de asistență medicală.

Doctorul vede sănătatea în mod holistic sau se concentrează doar pe tratarea simptomelor în specialitatea lui? Abordarea lor asupra sănătății și bunăstării ar trebui să se alinieze cu obiectivele și convingerile domniei voastre despre sănătate. De exemplu, dacă sunteți înclinat către o abordare mai holistică, ar fi mai benefic să aveți un medic care ia în considerare terapii alternative.

Când întâlniți potențiali medici, întrebați despre filozofia lor de asistență medicală. Pledează pentru măsuri preventive sau se concentrează mai mult pe tratarea afecțiunilor pe măsură ce apar? Sunt deschiși la discuții despre terapii alternative, sau sunt strict convenționali? A avea un medic care vă împărtășește abordarea cu privire la asistența medicală poate duce la rezultate mai satisfăcătoare pentru sănătate.

A doua opinie este vitală pentru deciziile de îngrijire a sănătății, mai ales atunci când aveți de-a face cu diagnostice majore sau planuri de tratament complexe, operații majore. Ele vă pot oferi mai multe informații, vă pot ajuta să vă cântăriți opțiunile și, în cele din urmă, vă pot asigura că luați cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră.

Cu toate acestea, procesul de căutare a unei a doua opinie poate fi uneori complex. În general, este recomandat să solicitați o a doua opinie atunci când vă confruntați cu un diagnostic serios, înainte de o intervenție chirurgicală majoră sau când aveți îndoieli cu privire la un plan de tratament.

Navigarea în sarcina de a evalua un nou medic poate părea inițial copleșitoare. Cu toate acestea, împărțirea în pași concreți - de la înțelegerea nevoilor dvs. până la verificarea acreditărilor, stilul de comunicare, logistica biroului și filozofia asistenței medicale - poate face această sarcină mult mai ușor de gestionat. Amintiți-vă, medicul potrivit pentru domnia voastră este cel care nu numai că posedă abilitățile și calificările, dar se aliniază și convingerilor dvs. de sănătate și comunică eficient. Fă-ți timp și ai încredere în proces, știind că eforturile tale sunt cruciale pentru sănătatea și bunăstarea ta.

În prezent am cea mai bună asistență medicală de care se poate bucura cineva. Medicul meu de familie este d-na dr. Geamănu Cezarina, de la SMC, o femeie frumosă și cel mai bun diagnostician de pe aceste meleaguri, iar de inima mea se ocupă generalul Ștefan Blaj, un mare doctor și un mare om, a fost director la SMC. Diabetul este supravegheat de d-na Moise din Vălenii de Munte, este foarte bună, la domnia sa vin pacienți din toată Europa. Iar, pentru ieșirea din scenă, sunt membru DIGNITAS, din Elveția. Eu mi-am făcut alegerile, domniile voastre le-au făcut?

Episodul despre medici mi-a fost inspirat de serialul pe care îl revăd, ”Dr.House” de pe Netflix. Chiar, este un serial bun. Așa că o să mai mă uit la câteva episoade, doar mâine este o altă zi!

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 15 martie 2024

BERBEC   Decât să-ţi risipeşti energia aiurea, mai bine ajută pe cineva din familie, pe cei dragi. Întreabă-i, vorbeşte cu ei, află ce îi doare şi ce griji mai au. Rufele murdare se spală în familie!  Evita nerăbdarea şi graba, mai ales la orele serii. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, statistic vorbind. O veste sau o întâlnire îţi face mare plăcere. Proiectele începute astăzi pot aduce rezultate excelente. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung.

TAUR   Ai certitudinea, încredinţarea, siguranţa, că ai dreptate. Trebuie să comunici cu cei din jur şi să-i faci părtaşi de convingerile tale, care pot fi acceptate, dacă nu sunt interese contrare! Distreză-te cât poţi că acum vine căldura şi parcă nu-i aşa de plăcut să transpiri tot timpul. Sigur după orele de program, după activitatea zilnică. Astăzi dumireşte-te pe ce lume te afli şi care este iubitul, sau iubita de săptămâna asta. La cei solo mă refer! Taurinele cele frumoase sunt ceva mai dezavantajate pentru că circa trei milioane de barbaţi tineri sunt plecaţi din ţară la dracu’ cu carţi, Doamne, iartă-mă, să facă bani – şi asta se simte pe piaţa amorului!

GEMENI   Vremea capricioasă te influenţează negativ. Azi ocupă-te mai mult de tine, după orele de program. Tratamente cosmetice de întreţinere, mişcare, masaje, sauna, coafor. Haide, nu costă o avere! Azi eşti cât poţi tu de interesant, vesel şi inteligent - convinge-i de aceasta şi pe cei din jur. Eşti făcut din pulbere de stele. Străluceşte şi adu optimism şi bine în jurul tău. Nimic nu se compară cu un zâmbet. Binele aduce bine, răul aduce mai mult rău. Nu te enerva, nu riposta, nu fi agresiv, lumea este aşa cum este şi nu poţi să o schimbi. Dar poţi să încerci! După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate sală, poate sauna. Rebuie să ai grijă de corpul tău, dacă vrei să te slujească bine!

RAC   Astăzi vezi lucrurile de o manieră mai optimistă şi cei din jur apreciază acest lucru. Încearcă să păstrezi acest mod de exteriorizare, zâmbeşte, ca un semnal că eşti un companion plăcut. Este timpul unor decizii importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti multe avantaje care vor contribui la întărirea familiei, cam neglijată în ultimul timp. Rezolvă cu mult calm discuţiile cu sexul opus – diplomaţia şi intriga au rezolvat infinit mai multe probleme decât violenţa şi războaiele. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu risca nimic în această zi, pentru că Jupiter este un pic supărat pe tine. Ei, nimic personal, treburi în Olimp!

LEU   O zi plăcută, dar obositoare. Râsul tău puternic, în cascade, punctează victoria! Încă o zi în care vanitatea ta leoniană este satisfăcută. Azi pe plan sentimental, sau al relaţiilor umane, poate, sociale. O zi mai obositoare decât de obicei. La serviciu poate şi acasă ceva s-a încurcat şi lumea aşteaptă să rezolvi tu.  Dacă tot îţi place să faci pe şeful, atunci trebuie să suporţi şi micile răscoale ale supuşilor. Dar, ai succes! Oricum ei te iubesc, pentru că leii, am spus-o de nenumărate ori, ca un mare iubitor de pisici ce sunt, ei bine, ce sunt Leii decât nişte pisici foarte mari! Atât leii cât şi pisicile sunt singurele feline care torc, iar o legendă africană spune că neamul pisicesc s-a născut dintr-un strănut al leului primordial. Cu bagajul cultural îmbogăţit te poţi întoarce la lucru, pentru că am spus, ai o zi obositoare.

FECIOARĂ   Ai unele proiecte, idei, mai îndrăzneţe pe care chiar vrei să le pui astăzi în practică. Ai noroc, stelele te ajută! Încerci, cu greutate, să păstrezi un secret despre domeniul sentimental. Magnetismul personal este în creştere. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută în anturaj, sau în familie. Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua nimic foarte în serios, joacă-te, fii vesel şi bucuros. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Mici probleme cu sănătatea, dar se pot rezolva repede. Poate cu o aspirină, cel mai răspândit medicament din lume. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

BALANŢĂ   Astăzi trebuie să te menajezi un pic, mai ales evită efortul fizic. Pe planul relaţiilor umane este timpul unor clarificări. Pune lucrurile la punct înainte să te surprindă neplăcut! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori din Balanţă este o perioadă complexă cu multe de făcut şi cu multe amintiri. Balanţele părinţi au de tras pentru copii lor. Dar ce dulce povară! Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Planeta Venus, protectoarea ta, avantajează munca artistică şi creaţia. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare; idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Pe de altă parte, Saturn indică, ca un ceas rămas în urmă, întârzieri şi amânări!

SCORPION   Eşti prea sobru, intimidezi familia, pe cei din jur! Fii mai flexibil, zâmbeşte mai mult şi spune bancuri, te pricepi, nu glumă! Prieteni sau rude te vizitează astăzi, poate, cu veşti bune. Poţi, însă să iei unele decizii importante în această perioadă.  Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi mici afaceri personale în participaţie. Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  termene sau praguri. Schimbarea care pare că are loc în sufletul tău, este doar de suprafaţă, de fapt răspunzând unor comandamente sociale. Este vorba de mimetism social, nu de cine ştie ce ce trăiri complexe, sau mistice!

SAGETĂTOR   Pot fi unele tensiuni produse de defecte de comunicare. Trebuie să dai mai multă atenţie familiei, parteneriatului sentimental. Nu lăsa să devină probleme greu de rezolvat, implică-te astăzi! Radio Erevan este întrebat: călătorie este şi drumul până la serviciu? Răspuns: depinde dacă te duci, sau te întorci!   Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astăzi este bine să vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Nu-ţi lipseşte ambiţia şi energia, dar în conjunctura actuală, astrală şi de la locul de muncă, nu-ţi foloseşte la nimic, singura cale de urmat este „politica struţului”. Conjunctura se schimbă, situaţia se schimbă, oamenii se schimbă aşa că poţi avea şi o perspectivă mai bună!

CAPRICORN   Păstrează ziua în limite obişnuite. Nu te lăsa sedus de promisiuni generoase şi de vorbe meşteşugite. Evită tot ce este exagerat, neobişnuit, ciudat. Limitează-te la activitatea ta normală. Nu te da mare în probleme pe care nu le ştii. Ai prostul obicei să „abureşti” oamenii adică să vorbeşti pe lângă subiect. Dacă eşti politician este normal, dar ce te faci dacă eşti un simplu salariat! Mercur este afectat, retrograd în Pești, aşa că poţi să ai o nişte ocazii de care să-ţi fie ciudă, mai târziu. Configuratia astrologica iti indică sa nu te repezi să tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru că lucrurile se pot lamuri. Puţintică răbdare, domnule! Pe seară, îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului.

VĂRSĂTOR   Te simţi în relativă siguranţă, calm şi motivat şi acest lucru este productiv. Se poate spune că este o zi liniştită. Poate unde te-ai deconectat de la sursele media de toxicitate psihică! Toată lumea şi deci şi o bună parte dintre nativii din Vărsător, este convertită la religia cumpărăturilor de primăvară. Ca să nu rămâi în contemplare sau meditaţie, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Amintirile nu-ţi dau pace si nu este o idee rea sa le aşterni pe hartie, sau sa deschizi un nou fişier, cum se face acum, în epoca electronicii. Pe seară o veste despre o excursie şi ceva petreceri, poate de Paştele catolic. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Oferă-ţi puţină relaxare!

PEŞTI  Astăzi te gândeşti la lucrurile importante pentru tine şi cauţi soluţii. Ritmul vieţii pare că se accelerează şi nu înţeşegi de ce. Deci, nu lua riscuri inutile şi nu te zdrobi pentru alţii! Mijlocul zilei este o perioadă activă, cu toţi Peştii puşi pe cheltuieli şi tratamente de întreţinere, cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta oarecum anapoda. Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva în propria casă. Cine poate, adică are portofelul plin, poate da şi o petrecere la un local, poate este ziua de naştere. Este de prost gust să-ţi inviţi anturajul la un fast food, care pe lângă că te otrăveşte lent, mai este şi o fabrică de mâncare, o cantină populară, până la urmă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News