Locul de unde este extras jumătate din aurul lumii. Țara e putred de bogată, populația moare de foame

Locul de unde este extras jumătate din aurul lumii. Țara e putred de bogată, populația moare de foame Sursa foto: Dreamstime.com

Africa de Sud este țara de unde provine o mare parte din aurul lumii. Cu toate acestea, populația din acest colț al lumii trăiește la limita sărăciei. Cu toate acestea, bogățiile acestui stat sunt râvnite de multe puteri.

Africa de Sud, lider pe piața aurului

Africa de Sud este recunoscută ca fiind una dintre cele mai prospere țări de pe planetă. Numele acesteia este asociat cu lanțul muntos Witwatersrand, locul în care au fost făcute numeroase descoperiri de-a lungul timpului. Încă din secolul al XIX-lea, regiunea a devenit una de interes, mai ales din cauza resurselor de aur.

Africa

Sursa foto: Dreamstime.com

Mina Mponeng, cea mai adâncă din lume, este o sursă importantă de bogății impresionante.  Până în prezent, din acest loc au fost extrase în jur de 48.000 de tone de aur.

Sursă de exploatare

Zăcământul de aur de la Witwatersrand a fost descoperit în 1886, iar de atunci zona a ajuns în agenția vânătorilor de comori. De-a lungul anilor, acesta a devenit o sursă importantă. Din zăcământul  de la Witwatersrand au fost extrase 56. 670 de tone de aur. Cantitatea echivalează cu aproximativ 40% din total extras la nivel mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mina Mponeng din Africa de Sud are adâncimea de aproape 4000 de metri.  Cu ajutorul unui lift, cei care exploatează zona pot coborî cu viteza de 64 km/h. Dincolo de numeroasele provocări întâmpinate de mineri, deseori aceștia înfruntând temperaturi de 66 de grade Celsius, exploatarea continuă în această mină.

Africa de Sud

Sursa foto: Dreamstime.com

Locuitorii din Africa de Sud, la limita sărăciei

Cu toate că această regiune oferă bogății importante, locuitori trăiesc într-o sărăcie lucie. În perioada pandemiei nivelul de trai a atins pragul minim. Puținele afaceri din această zonă a lumii s-au închis, pe fondul restricțiilor din cauza coronavirusului.

Situația nu s-a redresat nici după patru ani, o mare parte din populația țării așteaptă sprijin de la stat. Imediat după pandemie, locuitorii formau cozi de kilometri pentru a primi alimente de la diferite organizații.