Salată cu ton și porumb. Prânzul ideal pentru perioada dietei
- Mădălina Sfrijan
- 10 martie 2024, 08:59
Carnea de pește este recomandată în majoritatea dietelor alimentare. Totuși, numeroase de persoane evită conservele, din cauza ambalajului din metal sau a substanțelor pe care le-ar conține această carne. Conform nutriționiștilor, pe piață se găsesc și conserve de ton de bună calitate.
O salată de ton cu porumb, ceapă verde și mărar poate fi servită atât la prânz, cât și la cină. Toate ingredientele au puține calorii și sunt bogate în minerale, și vitamine. Iată cat de rapid se poate prepara cea mai gustoasă salată cu ton.
Salată cu ton și porumb
Aceasta poate fi supărată în orice moment al zilei, având în vedere că are puține calorii.
De asemenea, delicioasa salată de ton cu porumb poate fi servită alături de orice tip de pâine, biscuiți sărați sau chiar cu crutoane.
Ingredientele necesare pentru pregătirea acesteia:
- o conservă de ton (în suc propriu)
- o ceapă roșie;
- 80 de grame de porumb fiert (se poate folosi cel din conservă)
- ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- sare/piper
- salată verde (opțional)
Mod de preparare
Numeroși nutriționiștii recomandă conservele de ton în suc propriu. Variantele care conțin ulei de floarea soarelui nu ar fi la fel de sănătoase. De asemenea, multe persoane preferă conservele de ton la borcan, evitând ambalajul metalic. De altfel, mai mulți specialiști spun că anumite tipuri de pește din conservă ar conține metale.
Pe rafturile magazinelor pot fi găsite și conserve de ton la borcan, cu o etichetă curată.
Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste tonul mărunțit. De asemenea, se adaugă porumbul și zeama de lămâie, sarea și piperul. Opțional, se pot adăuga și frunzele de salată verde sau crutoanele.
Salată cu ton și maioneză
O altă variantă la fel de gustoasă, însă cu mai multe calorii, este salata de ton cu maioneză. Aceasta se pregătește la fel de rapid și are un gust deosebit, putând fi servită pe pâine prăjită.
Peste carnea dintr-o conservă de ton se adaugă o ceapă tocată mărunt, zeamă de lămâie și o lingură de maioneză. Pentru un plus de gust, se adaugă câteva fire de mărar tocat, sare și piper.