Cum să trăiești la resort mai ieftin decât în oraș. Influencerul care a făcut un experiment inedit la all-inclusive

Cum să trăiești la resort mai ieftin decât în oraș. Influencerul care a făcut un experiment inedit la all-inclusive Ben Keenan, influencerul care preferă hotelul decât chiria. Sursa Foto- Instagram, benkeenan

Ben Keenan, un creator de conținut de pe TikTok din Seattle, a dezvăluit de ce poate fi mai ieftin să trăiești permanent la un resort all-inclusive din Mexic sau Republica Dominicană decât să închiriezi un apartament și să plătești cheltuielile zilnice în majoritatea orașelor mari din SUA. El și-a comparat propriul buget lunar cu costul estimat al unor șederi de o lună la diferite resorturi cu prețuri accesibile.

Un expert în călătorii susține că este mai IEFTIN să trăiești  la un resort all-inclusive în străinătate decât să plătești chirie și cheltuieli în marile orașe din SUA.

El a comparat costurile vieții la hotel cu cele de 4.000 de dolari cu cele pe care le are în Seattle. Și spune că iese mai ieftin la hotel.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Influencerul care stă la hotel

Un „travel influencer” a dezvăluit de ce poate fi de fapt mai ieftin să trăiești permanent la un resort all-inclusive decât să închiriezi un apartament pe lângă cheltuielile zilnice în majoritatea orașelor mari.

Creatorul de TikTok Ben Keenan, din Seattle, și-a comparat cheltuielile lunare pentru chiria din Seattle cu cele la o serie de resorturi cu prețuri mai mici din Mexic și Republica Dominicană, cu opțiuni de rezervare all-inclusive.

„Ne-am gândit vreodată că este de fapt mai ieftin să trăim la un resort all-inclusive decât să trăim în apartamentele pe care le ocupăm în prezent? Am fost curios și eu despre asta… și am decis să încerc”.

Pentru influencer, e mai ieftin la hotel decât cu apartament închiriat

Ben a detaliat cum plătește 2.300 de dolari pentru chirie, alături de alte cheltuieli, inclusiv 300 de dolari pentru utilități, 320 de dolari pentru mașina și asigurarea ei, 400 de dolari pentru mâncare și 600 de dolari pentru băuturi și ieșiri în oraș, printre alte plăți recurente. Cheltuia lunar 4.000 de dolari.

Ben a căutat să economisească prin a locui la „resorturi all-inclusive în Mexic”. Evaluând resorturile cu disponibilitate pentru luna aprilie, multe aveau prețuri cuprinse între 6.500 și 7.500 de dolari pe lună.  Dar o opțiune all-inclusive, la Occidental Costa Cancún de 4 stele, cu prețul de 132 de dolari pe noapte, a ieșit la o sumă relativ modestă de 4.445 de dolari pentru o lună întreagă.

„Da, asta e cu 500 de dolari mai mult decât ceea ce cheltuiesc în mod normal pe chirie [și alte cheltuieli lunare]. Dar țineți cont de faptul că nu plătesc cea mai scumpă chirie. comparativ cu ce ar putea plăti alte persoane din Seattle, de exemplu”, a spus el, citat de  Daily Mail.  Un resort din Spania sau Portugalia este în jur de 2.000 de dolari pe lună. Vara este de 6.000 de dolari.

În România, chiria este încă o opțiune mai ieftină

Chiria medie lunară în București este de 420 de euro pentru un apartament cu două camere , conform anunțurilor de pe OLX. O noapte la un resort All Inclusive în Mamaia costă în medie 300 de lei, conform Booking.com.

Astfel, costul lunar al vieții în chirie în București este de 420 euro x 4,9 lei/euro = 2058 lei.

Costul lunar al vieții la hotel, la All Inclusive, în Mamaia este de 300 lei x 30 zile = 9000 lei.  Din aceste calcule, rezultă că este mult mai scump să locuiești la hotel, la All Inclusive, în Mamaia, decât să stai în chirie în București. Diferența este de 6942 lei.  La veniturile românilor raportate la tarifele resorturilor all-inclusive din Mexic, tot locuitul pe chirie este mai ieftin.