Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș

Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș

DNA Târgu Mureș a început urmărirea penală a primarului municipiului Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad.

Primarul din Odorheiu Secuiesc are dosar penal

Primarul Galfi Arpad este suspectat de abuz în serviciu. Este acuzat de procurori pentru că ar fi „ semnat ilegal”  cinci contracte de asistență juridică în 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, prejudiciul fiind de 5.000 de lei în cazul fiecărui contract. Primarul s-ar putea face vinovat pentru cauzarea unui prejudiciu adus orașului, ridicat la 27.500 de lei.

Anchetarea sa are loc la aproape o lună de la tragedia din Odorheiu Secuiesc în care au murit doi minori după ce un internat la care se efectuau lucrări s-a prăbușit.

În dosar mai sunt audiați în calitate de martori Venczel Attila, Puskas Emeric și Andrea Boțog din cadrul primăriei, potrivit DNA.  Primarul a mai fost acuzat de ultraj pentru un incident petrecut pe 7 iulie 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul mai are un dosar penal pentru ultraj

Potrivit publicației Puterea, primarul UDMR este acuzat de ultraj. El a fost implicat într-un incident în care poliția a oprit o rudă de-a sa. Persoana respectivă se deplasa cu bicicleta sub influența alcoolului pe 7 iulie 2023, la ora 18:20.
Potrivit informațiilor, chiar atunci când poliția l-a supus la un test, rezultând că avea  0,56 mg/l alcool pur și urma să-i aplice amendă, un bărbat a venit. Acesta a întrebat poliția de ce se leagă de bicicliștii din localitate, în special de vărul său,  apoi a lovit geamul autospecialei de poliție și a început să amenințe.
Polițiștii au încercat să-l legitimeze, dar bărbatul a refuzat. Puterea spune că persoana respectivă a fost identificată ca fiind primarul Galfi Arpad.  Docmentele despre incident au fost  trimise mai departe la procuror.  Primarul s-a ales cu un dosar penal.

Cine este Galfi Arpad?

Potrivit Radio România, Galfi Arpad, primarul orașului Odorheiu Secuiesc, și-a continuat activitatea ca independent după ce a fost ales ca primar în septembrie 2020, de pe lista Partidului Oamenilor Liberi (POL).

Dar adunarea generală județeană a POL l-a exclus din rândul partidului încă din luna ianuarie 2021.  Potrivit portalului de știri UH.ro, ar fi fost ilegal dacă primarul ar fi concomitent membru în două partide.

Galfi Arpad a fost ales primar al oraşului Odorheiu Secuiesc în 2016, fiind candidat comun a două partide:

  • Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)
  • Partidul Civic Maghiar (PCM)