Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. A murit eleva de 17 ani, care era în comă din 18 decembrie

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. A murit eleva de 17 ani, care era în comă din 18 decembrie Odorheiu Secuiesc. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O nouă victimă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Fata de 17 ani care a fost resuscitată și s-a aflat în comă până acum în Spitalul din Târgu-Mureș a murit din cauza rănilor suferite.

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Eleva aflată în comă după prăbuşirea parţială a clădirii internatului Liceului Teoretic Tamási Áron de la Odorheiu Secuiesc a decedat marţi la Târgu Mureş.

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Fata aflată în comă a murit

Reprezentanții Spitalului din Târgu-Mureș au transmis vestea tragică în legătură cu fata de 17 ani. Aceasta era în comă încă de pe data de 18 decembrie, atunci când a avut loc tragedia de la Odorheiu Secuiesc.

Conform medicilor, fata avea politraumatism prin strivire. Fata se afla la ATI și era intubată, sedată, instabilă hemodinamic, având traumatism de coloană. Încă de la internare, starea sa era critică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc.

tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Un băiat a murit după ce a fost scos dintre dărâmături

În urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc au fost transportate la spital alte două fete. Acestea au fost externate la câteva zile după eveniment.

Patronul firmei care executa lucrările de canalizare la internat este sub control judiciar.

El este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă .

tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Pe 18 decembrie 2023, clădirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit parţial

Patru elevi au fost prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase de salvatori conştiente, o a treia a fost resuscitată şi a răspuns manevrelor medicilor fiind transportată ulterior de la Odorhei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în stare critică.

Cea de-a patra victimă a fost un băiat de 17 ani declarat decedat după ce au fost făcute manevrele de resuscitare.

Marți, 9 ianuarie, s-a înregistrat al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureș a preluat dosarul de cercetare penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Se fac anchete și la Inspectoratul de Stat în Construcții și Ministerul Educației Naționale.