Mită pentru post. Managerul Spitalului Colentina, condamnat cu suspendare după ce și-a recunoscut vinovăția

Mită pentru post. Managerul Spitalului Colentina, condamnat cu suspendare după ce și-a recunoscut vinovăția Pedeapsă cu suspendare pentru directorul Spitalului Colentina. Sursa Foto: Arhiva EVZ

George Mirel Cristescu, managerul Spitalului Colentina, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie.

Managerul Spitalului Colentina, trei ani de închisoare cu suspendare. George Mirel Cristescu este acuzat că a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru deveni șeful instituției.

Managerul Spitalului Colentina, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Decizia vine după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA. Acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un dosar separat au fost trimişi în judecată directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, Silviu Stăncilă (intermediarul mitei) şi un consilier al lui Plută.

DNA, anchetă spital Colentina

Omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Cristescu. Banii erau oferiți pentru numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie. Întâlnirea a avut loc la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB. Ea a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

George Mirel Cristescu, manager spital Colentina, a fost înregistrat audio de procurori

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 de euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul.

La schimb, firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.