Ciocolata are efecte benefice la vârsta a doua, pentru femei

Ciocolata are efecte benefice la vârsta a doua, pentru femeiCiocolata este benefică pentru femeile de vârstă mijlocie. Sursa Foto- Dreamstime

Un studiu sugerează că ciocolata chiar face femeile de vârstă mijlocie mai fericite.

Consumul zilnic timp de opt săptămâni de ciocolată a redus sentimentele de negativitate, depresie și anxietate.

Studiu privind beneficiile consumului de ciocolată

Flavanolii din boabele de cacao pot preveni deteriorarea celulelor, care perturbă hormonii și semnalele cerebrale.

Acești flavanoli sunt mai concentrați în varietățile mai întunecate de cacao folosite pentru a face ciocolată caldă.

În cadrul studiului, 60 de femei sănătoase cu vârste între 40 și 60 de ani au primit fie o băutură de ciocolată caldă, fie una care avea același gust,  dar fără cacao.

Beneficiile ciocolatei

Beneficiile ciocolatei. Sursa Foto - Dreamstime

Asigură buna dispoziție

După două luni, consumatoarele de cacao au obținut scoruri mai bune la o scală de dispoziție și au raportat o creștere a prieteniei și energiei. Studiul a fost finanțat de un brand japonez de ciocolată.

Profesorul Masakazu Terauchi a declarat, potrivit The Sun :

„Rezultatele noastre sugerează că extractul de cacao reduce depresia, oboseala și anxietatea și îmbunătățește starea de spirit pozitivă la femeile de vârstă mijlocie. Flavanolii de cacao pot fi un aliment util care poate îmbunătăți starea de spirit a femeilor de vârstă mijlocie”. 

Ciocolata va deveni o raritate. Avertismentul producătorilor

Iubitorii de ciocolată au primit o veste proastă săptămâna aceasta: va deveni mai scump să îşi satisfacă pofta. Costul boabelor de cacao au crescut la un nivel record.

Costul boabelor de cacao angro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu iar producătorii pariază că preţurile pentru acest ingredient crucial al ciocolatei vor rămâne la un nivel ridicat până la finele lui 2024.

Motivul principal este scăderea producţiei în Vestul Africii, o regiune care este responsabilă pentru două treimi din recolta mondială de boabe de cacao, transmite Bloomberg.

Cercetătorii au descoperit cum acest aliment dulce îți protejează inima datorită scăderii tensiunii arteriale

Ciocolata îți protejează inima prin scăderea tensiunii arteriale, au descoperit cercetătorii. Flavanolii – antioxidanții găsiți în cacao – ajută la slăbirea venelor și arterelor.

Un studiu de la Universitatea din Surrey a descoperit că persoanele care au luat suplimente de cacao au avut tensiune arterială mai scăzută și vase de sânge mai elastice în decurs de trei ore.

Pastilele super-concentrate au avut tot atâtea flavanoli cât 500 g de ciocolată neagră.