Cum să păstrezi bananele proaspete. Un truc care le prelungește viața

Cum să păstrezi bananele proaspete. Un truc care le prelungește viațaCum să păstrezi bananele proaspete. Un truc care merită încercat. Sursa: arhiva EVZ

Bananele sunt foarte gustoase și au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Puteți încerca un truc simplu pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp.

Există mai multe trucuri pentru a păstra bananele proaspete cât mai mult timp. O banană medie poate avea aproximativ 350 mg la 100 de grame. La aceasta trebuie adăugat că este o sursă bogată de alte minerale precum magneziu și fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6.

Ce beneficii pentru sănătate au bananele

O banană de mărime medie asigură aproximativ 13% din necesarul zilnic de mangan. Manganul ajută corpul să producă colagen și vă protejează pielea și alte celule împotriva deteriorării radicalilor liberi.

Banana este preferată de sportivi deoarece conține și magneziu. Ajută la recuperarea musculară, previne temutele crampe musculare și are puține calorii, arată un studiu de la Universitatea din Cambridge. Singura problemă este că bananele se oxidează foarte repede și mulți le aruncă fără să știe că există trucuri pentru a le păstra mai mult.

banane

Cum să păstrezi bananele proaspete. Un truc care merită încercat.Sursa foto: Zhanghaobeibei | Dreamstime.com

Cum să eviți oxidarea bananelor

Temperatura ideală la care trebuie să stea este în jur de 15 grade. La temperaturi scăzute, precum cele din frigider este eliberată o enzimă care reacționează generând substanțe de culoare închisă. Oxidarea poate fi încetinită prin acoperirarea ambelor capete ale bananei cu folie transparentă.

Dacă sunt în formă de „ananas”, evită să le separi. Poți încerca și să le pui într-o pungă de plastic împreună cu o jumătate de lămâie. Închide bine și păstrează totul în frigider. Singurul lucru pe care îl vei observa după câteva zile este că va avea ceva condens în interior din cauza apei din fructe, dar asta nu este o problemă.

Există și alte variante

O altă variantă este să acoperi banana cu foi de ziar, înainte de a o pune la frigider. Dacă ai deja fructul decojit și nu vrei să se oxideze repede, poți pune în practică un alt truc. Pune partea rămasă într-un recipient și învelește cu hârtie de bucătărie puțin umedă. Poți folosi și un șervețel care nu este prea subțire, potrivit ziarulromânesc.de.

Ne puteți urmări și pe Google News