Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Suma colosală pe care o cere

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Suma colosală pe care o cere Ilie Dumitrescu. Sursa foto: Facebook

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Potrivit unui anunț apărut pe platforma Sothebyreality.ro, Hanul cu Tei este scos la vânzare.

Ilie Dumitrescu a cumpărat Hanul cu tei, după ce a renunțat la activitatea sportivă. Pe vremuri era unul dintre cele mai mari magazine de antichități din țară.  Ulterior a devenit „Centrul de conferințe Hanul cu Tei, o locație de top pentru evenimente corporate și private în București”.

Ilie Dumitrescu cere o sumă colosală pentru han

Ilie Dumitrescu cere pe Hanul cu Tei nu mai puțin de 1,65 milioane de euro. Se întronde pe o suprafaţă de 1.490 de metri pătrați, construită în 1833. El a transforma etajul în cea mai mare galerie de artă din România. În cele 12 galerii erau păstrate obiecte de artă vechi, precum:

  • piese de mobilier,
  • lambriuri,
  • tapiserii,
  • covoare,
  • tablouri,
  • fotografii,
  • albume,
  • documente vechi,
  • ceasuri,
  • decorații sau icoane.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei. Sursa foto: Facebook

Ilie Dumitrescu se declara foarte mândru de achiziția sa și de transformarea pe care a reușit să o aducă hanului. A reușit să-i păstreze în timp arhitectura inițială.

Pe platforma Sothebyreality.ro., este precizat faptul că se se vinde ”Simbolul Centrului Vechi al Bucureștiului”.  Hanul cu Tei, amplasat între strada Lipscani nr. 63-65 și strada Blănari nr. 5-7, a fost construit în 1833.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ilie Dumitrescu. Hanul cu Tei. Sursa foto: Facebook

Unul dintre simbolurile Bucureștiului, scos la vânzare

Ilie Dumitrescu renunţă la una dintre cele mai importante investiţii ale sale. Pe platforma Sothebyreality este descrisă locația din Centru Vechi.

„Sunt puține clădiri care să evoce Centrul Vechi mai bine ca Hanul cu Tei (ar mai fi Banca Națională, dar aceea nu se vinde). Străjuind străzile pietruite numite după blănarii și lipscanii de altădată, hanul își arată mai întâi ferestrele ample, înalte și arcuite de la parter, colorate de faux vitralii.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei. Sursa foto: Facebook

Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum brațele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcționează ca ancadrament al ferestrelor înalte și înguste și denticulii ce țin ritmul sub acoperiș. Astăzi, interiorul hanului este dedicat evenimentelor corporate și private pe care le găzduiește în trei mari zone – centru de conferințe, recepția-foyer și salonul de evenimente”, se arată pe site-ul de vânzare.

Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei. Sursa foto: Facebook

Hanul cu Tei mai dispune de o sală modernă și spațioasă. Aceasta este perfectă pentru organizarea de conferințe, cursuri de formare, seminarii și multe altele.

„Sala noastră de conferințe are o capacitate de 50-300+ de persoane și este dotată cu cele mai noi facilități tehnologice, precum internet wi-fi de mare viteză, Video Wall Display, flip chart-uri, sisteme de sonorizare profesionale și multe altele”, scrie pe site-ul hanului.