David Popovici, entuziast înaintea Europenelor de înot de la Otopeni

David Popovici, entuziast înaintea Europenelor de înot de la Otopeni David Popovici Sursa foto: INQUAM Photos George Calin

David Popovici își dorește o întrecere spectaculoasă, la Campionatul European de înot în bazin scurt. Competiția se va desfășura în perioada 5 - 10 decembrie în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.

David Popovici vrea ca Europenele de înot în bazin scurt de la Otopeni să fie spectaculoase. El își dorește ca această competiție să fie o sursă de inspirație pentru copii. Sportivul român a acordat un interviu publicației European Aquatics în care s-a declarat entuziasmat înaintea Campionatului European.

David Popovici are așteptări mari

Românul David Popovici a declarat că se așteaptă ca și ceilalți concurenți, care se vor întrece la Otopeni, să dea tot ce pot în bazin. El a spus că se așteaptă la o întrecere spectacol la această ediție a Campionatului European.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, astfel încât să sperăm că mai mulţi copii vor vedea şi vor fi inspiraţi”, a declarat David Popovici.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a rememorat competițiile la care a asistat, copil fiind, și care l-au determinat să ajungă un mare campion la înot. Drept care, spune, își dorește ca și actuaal generație de copii să vadă în el un model.

„Îmi amintesc că mergeam la competiţii când aveam 12 ani şi i-am întâlnit pe Danas Rapšys şi Katinka Hosszu; au venit la un Campionat Internaţional al României şi faptul că le-am văzut acolo m-a ajutat să îmi crească motivaţia. Dacă şi pe mine copiii mă pot vedea aşa, atunci este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a adăugat sportivul român.

2022 a fost anul lui Popovici

Românul a devenit celebru în 2022, când a obţinut mai multe titluri de campion european şi mondial de seniori şi juniori. Situația a devenit mai complicată în 2023. David Popovici a revenit cu greu în circuitul internaţional. El a terminat pe locurile şase şi patru în finalele de 100 m şi 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, Japonia.

„După cum văd eu lucrurile, aveam două opţiuni: să fiu trist sau supărat că nu am câştigat sau să încerc să învăţ de ce nu am câştigat", îşi aminteşte Popovici.

Rezultatele slabe l-au motivat să continue să-și demonstreze valoarea. A fost nevoie, însă, de o pauză, pentru a-și reveni mental și fizic.  Iar în acest timp a călătorit prin România, dar a și înotat, pentru relaxare.

„Am călătorit atât de mult încât nu am avut niciodată timp să apreciez întreaga frumuseţe a ţării mele, cu munţii, peisajul rural şi oamenii, aşa că am rămas în România. Am înotat în lacuri şi râuri, aşa că, deşi am avut o pauză de la piscină, nu a fost o pauză de la apă, iar acum mă simt bine. A fost un an încărcat, cu suişuri şi coborâşuri, dar sunt foarte motivat. Prefer să fiu un sportiv care poate învăţa ceva din înfrângeri şi să fiu un sportiv mai complet şi, odată cu asta, o fiinţă umană mai completă”, a mai spus David Popovici.

Complexul de natație de la Otopeni

Complexul de natație de la Otopeni. Sursa foto: EVZ

David Popovici se așteaptă la o evoluție bună

Sportivul român se așteaptă să facă o figură bună la Campionatul European de la Otopeni. Chiar dacă s-a pregătit, mai mult, în bazin lung, rezultatul înregistrat la Mellbourne, în 2022, îi dă încredere. El a obținut medalia de argint în proba de 200 m liber, la Campionatele Mondiale de cursă scurtă de la Melbourne, Australia.

„Pentru Melbourne nu ne-am antrenat cu adevărat, ne-am dus să vedem ce se va întâmpla, dar pentru asta (Otopeni 2023) ne-am antrenat mai mult şi am depus mult efort, ceea ce mă face să fiu entuziasmat. Nu am fost niciodată la o competiţie de short course cu ambiţii mari, dar aceasta cred că va fi la înălţime”, a explicat Popovici.

Înotătorul speră ca Europenele de la Otopeni să fie interesante, iar el va face tot ce poate pentru a reuși un spectacol bun.

„Mă simt bine, Europenele de Short Course vor fi interesante, sunt sigur că organizatorii vor fi grozavi, iar noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a fi gazde bune şi pentru a face spectacol!”, a mai spus David Popovici.