Evenimentul Zilei > Politica > Complexul Olimpic de natație de la Otopeni este gata. Va găzdui Campionatele Europene de înot. Foto
Complexul Olimpic de natație de la Otopeni este gata. Va găzdui Campionatele Europene de înot. Foto

Complexul Olimpic de natație de la Otopeni este gata. Va găzdui Campionatele Europene de înot. Foto

Complexul olimpic de natație din orașul Otopeni a fost inaugurat în prezența ministrului Dezvoltării Cseke Attila.

Complexul olimpic de nataţie din orașul Otopeni a fost inaugurat și urmează să fie pus în funcțiune. Investiția a fost realizată de Compania Națională de Investiții, iar procedura de inaugurare a avut loc astăzi în prezența oficialilor.

Complexul de natație de la Otopeni poate găzdui competiții internaționale sportive de anvergură importante pentru România. De asemenea, acesta oferă spații pentru inițierea în înot a copiilor.

Conform Companiei Naţionale de Investiţii, Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni, pentru care s-a alocat un buget de 164.183.457,00 lei, include şase bazine de înot. Dintre acestea, două sunt de capacitate olimpică, unul pentru înot şi unul pentru sărituri. De asemena, un al doilea bazin este pentru antrenament, iar alte trei bazine sunt pentru inițiere și recuperare.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, sunt discuţii privind posibilitatea ca federaţiile de profil să-şi desfăşoare activitatea în cadrul complexului de la Otopeni.

„Categoric în această infrastructură pot fi organizate competiţii internaţionale sportive de anvergură importante pentru România şi, de asemenea, există spaţii prin care generaţia mai tânără, dacă vreţi, copiii pot fi iniţiaţi în ale înotului şi este un lucru extraordinar”, a afirmat Cseke Attila.

Ce dotări are complexul de natație

La eveniment, ministrul i-a înmânat primarului orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, protocolul de predare-primire a complexului sportiv.

Noua infrastructură sportivă are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare – 6 m.

Complexul are șase bazine de înot, dintre care unul olimpic, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare.

O parte dintre acestea vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt utilizate pentru competiții sau antrenament. Este un prilej de bucurie pentru mine să anunț că Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în anii 2022 și 2023, planifică să organizeze aici Campionatele Europene de înot, sărituri în apă, și cele pentru juniori și seniori.