Robert Cazanciuc îi cere lui Iohannis să prezinte rezultatele vizitei în Africa

Robert Cazanciuc îi cere lui Iohannis să prezinte rezultatele vizitei în Africa Robert Cazanciuc, despre vizita lui Iohannis în Africa. Sursa: Arhiva EVZ

Vizita în Africa a cuplului prezidențial a fost văzut de mulți români și politicieni drept o vacanța exotică și foarte costisitoare pentru statul român. În acest context, vicepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a explicat de ce Guvernul a suplimentat bugetul Administraţiei Prezidenţiale.

Robert Cazanciuc a insistat asupra faptului că PSD nu se implică în acțiunile președintelui Klaus Iohannis, chiar dacă Guvernul condus de partidul său a decis să aloce resurse financiare suplimentare Administraţiei Prezidenţiale.

Robert Cazanciuc, despre vizita în Africa a președintelui Klaus Iohannis

„Nu este PSD, este domnul Ciolacu, prim-ministru, deci Guvernul României. Nu are nicio legătură PSD cu ceea ce face preşedintele României. Are legătură Guvernul României cu bugetul Administraţiei Prezidenţiale.

Dar nu Guvernul face agenda preşedintelui României, nu i-a dat bani să meargă în Africa. I-a alocat o sumă, conform solicitărilor Administraţiei Prezidenţiale pentru nevoile preşedintelui, indiferent cum îl cheamă”, a spus Robert Cazanciuc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul PSD a evidențiat că vizita cuplului prezidențial pare să aibă un caracter extrem de exotic.

Conform declarațiilor sale, Klaus Iohannis este acum în fața responsabilității de a face publice realizările obținute în Africa. Asta fie că sunt contracte încheiate, relații stabilite cu anumite state sau așteptări pe care România le are de la aceste state.

Klaus Iohannis, o nouă etapă a turneului african

Klaus Iohannis și soția sa Carmen, primiți în Tanzania Sursa foto: Ministerul de Externe din Republica Unită Tanzania

Vicepreședintele Senatului, curios cu privire la rezultatele vizitei președintelui în Africa

„Eu, care am lucrat la un moment dat şi la Ministerul de Externe, pot să vă spun că e o muncă destul de importantă pentru a pregăti asemenea vizite şi de regulă sunt anumite obiective principale. Acum va trebui să explice preşedintele României ce a fost important acolo şi ce a fost adiacent.

Şi dacă adiacentul e cumva disproporţionat faţă de principal... Sigur, preşedintele nu mai are încă un mandat în faţă...Poate contribui, eventual, la dezamăgirea multor români”, a mai spus senatorul PSD într-un interviu în emisiunea Insider politic.

Robert Cazanciuc a transmis că nu poate spune dacă vizita în Africa a fost una diplomatică sau o excursie, însă timpul va stabili cu siguranță acest lucru.

Robert Cazanciuc, despre începuturile sale politice

În cadrul aceleiași conversații, fostul ministru al Justiției a evocat începuturile carierei sale politice în Guvernul Năstase. Atunci a colaborat cu Victor Ponta, Titus Corlățean și Bogdan Aurescu.

Pe atunci lucra la Corpul de Control al premierului Adrian Năstase, iar cu Ponta a avut ocazia să asiste la ședințele de Guvern.

„O şcoală uriaşă pentru mine şi pentru foarte mulţi tineri care eram la vremea respectivă acolo: Victor Ponta, Titus Corlăţean, Bogdan Aurescu. Mulţi tineri care eram cumva în rândul doi-trei. Dar care am avut şansa să stăm zi de zi acolo, aproape patru ani, interval în care România a intrat în UE şi în NATO.

Îmi aduc aminte cu foarte mare bucurie întâlnirile dintre cei care conduceau guvernul şi cum încercau să rezolve marea provocare a României pentru admiterea în UE”, a rememorat senatorul PSD Robert Cazanciuc.