Cutremur în Premier League. O echipă de tradiție a fost depunctată

Cutremur în Premier League. O echipă de tradiție a fost depunctată Premier League. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Campionatul din Anglia riscă să fie dat peste cap. Everton a fost depunctată cu 10 puncte din cauza încălcării fair-play-ului financiar.

Everton se află pe locul 14 în clasamentul din Premier League, cu 14 puncte adunate în 12 meciuri. Formația condusă de Sean Dyche riscă să ajungă pe ultimul loc din cauza încălcării regulamentului.

Manchester City și Chelsea riscă retrogradarea în Premier League

Manchester City este sub investigație după ce a fost fost acuzată de 100 de nereguli privind fair-play-ul financiar. Stefan Borson, fost avocat al lui Manchester City, crede că decizia luată în cazul lui Everton este prea dură:

„Fără a cunoaște cazul lui Everton, pedeapsa de 10 puncte mi se pare dură pentru o încălcare simplă a Fair-Play-ului Financiar. Dar întărește faptul că sancțiunile împotriva lui City [dacă se confirmă] și acum Chelsea [acuzată pentru plăți în afara registrelor] vor putea duce la retrogradare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un lucru este sigur, având în vedere amploarea acestei sancțiuni sportive, acuzațiile aduse celor de la Chelsea trebuie să ducă cel puțin la o amendă imediată”, a spus acesta cu privire la scandalul din Premier League.

Avocatul crede că fereastra de mercato din ianuarie poate fi interesantă:

„Chiar și în cel mai bun caz, ei nu se mai pot baza pe capacitatea de a convinge o comisie independentă să accepte indemnizațiile pentru Covid ca ajustări excepționale [în măsura în care acesta a fost planul].

Alarmist sau nu, amploarea acuzațiilor este la un nivel care, dacă s-ar dovedi, trebuie să ducă la retrogradare", a notat avocatul specializat în Premier League.

Manchester United a decis să accepte oferta miliardarul din Qatar. Care este ultimul preț oferit de șeicul Jassim bin Hamad al-Thani

Aceste afirmații au fost întărite de jurnaliștii Daily Mail

Viziunea lui Borson este una interesantă în condițiile în care acesta este fost consilier financiar al lui Manchester City. De asemenea, el este consilier general într-o companie care se ocupă de acuzații privind probleme de contabilitate.

În ceea ce privește clubul Chelsea, autoritățile au descoperit nereguli financiare din era lui Roman Abramovic. Este vizată în special perioada 2012-2019.

În ultimele două sezoane, Everton s-a salvat la limită de la retrogradare. Jurnalistul Steve Brown spune că o decizie va fi luată la sfârșitul săptămânii.

Everton are parte o perioadă încărcată în Premier League

Pentru Everton urmează meciul de „acasă” cu Manchester United. Meciul se va disputa duminică, 26 noiembrie, ora 18.30, în etapa a 13-a din Premier League.

Înaintea meciului cu Manchester United, Everton se află pe locul 14 în Premier League, cu 14 puncte. Echipa este la un punct în fața lui Nottingham Forest și la unul în spatele lui Wolves și Crystal Palace. Formația condusă de Sean Dyche a bifat patru victorii, trei rezultate de egalitate și șase înfrângeri. Golaverajul nu este unul strălucit, fiind marcate 14 goluri și primite 17.

În cazul în care Everton va fi penalizată cu 12 puncte, atunci va pica pe ultimul loc, cu 2 puncte, la două în spatele lui Burnley și la trei distanță de Sheffield United.