Reţetă de ridichi murate. Se prepară doar în 10 minute
- Julieta Savitchi
- 11 noiembrie 2023, 21:44
Gogoșari umpluți cu struguri, castraveți în oțet sau în saramură, varză la borcan ori la putină sunt murăturile pe care e greu să nu le întâlnești în cămările tradiționale. Dar ce-ați spune de niște murături…mai deosebite, cum ar fi ridichi murate.
Ridichi murate rapid, un ingredient super simplu de facut dar care aduce atata savoare in farfurie. Unde le putem folosi: in salate, in burger, pe un toast, intr-un sandwich si altele. Vă propunem o salată de ridichi murate, delicioasă într-un sandviș cu friptură sau lângă o tocană de cartofi sau alături de o iahnie de fasole.
Se face în 10 minute, foarte uşor şi simplu. Salata de ridichi murate este foarte bună. Mai ales pentru cei care adoră murăturile de tot felul.
Ingrediente pentru ridichi murate
Unele gospodine pun la ochiingredientele şi vă puteţi juca şi cu alte arome (piper, verdeţuri, etc). Dar aceasta este o bună reţetă de bază.
- 500 g ridichi (6 legături)
- 150 ml oțet de 6 grade
- '100 g zahăr tos
- 80 ml apă
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de semințe de muștar
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
- Puneți ridichile feliate într-un borcan de 500 ml, sterilizat în prealabil.
- Aduceți oțetul, zahărul, apa, sarea, condimentele și frunza de dafin la temperatura de fierbere.
- Turnați lichidul fierbinte peste ridichi, închideți ermetic și lăsați să se răcească.
- Salata de ridichi murate se poate mânca după 6 ore și o puteți păstra la frigider 2 luni.
Cum păstrăm salata de ridichi murate
Termenul de păstrare pentru acest deliciu culinar este relativ mic. Le putem păstra în jur de 2 săpămâni la frigider, intr-un borcan inchis ermetic. Dar sunt bune de savurat după numai 2 ore. Unele gospodine susţin că le pot păstra şi 4 săptămâni.
Dacă doriţi să le păstraţi pentru iarnă, se schimbă un pic reţeta. Pregătiți borcanele în consecință, puneți mai întâi verdeața în ele, apoi rădăcinile și usturoiul. Puteți așeza totul în straturi. Pregătiți o marinată din 1 litru de apă cu adaos de foi de dafin, sare, zahăr, condimente fierbinți. La sfârșitul gătitului, se toarnă oțet de masă obișnuit și se toarnă imediat borcanele pregătite cu o soluție fierbinte.