„Templul Ursitelor”, vechi de 7.000 de ani, și puterea tămăduitoare. Legenda de la Șinca Veche

„Templul Ursitelor”, vechi de 7.000 de ani, și puterea tămăduitoare. Legenda de la Șinca Veche

„Templul Ursitelor” care se află în complexul monahal de la Șinca Mare este unul dintre cele mai vechi monumete din România. Vechimea ar fi de 7.000 de ani.

”Templul Ursitelor” este unul dintre locurile în care se spune că dorințele se împlinesc. Mai ales dacă ele sunt arzătoare și vin din partea oamenilor care au inima curată. Acest loc este unul dintre cele mai vechi monumente românești și se află la 45 de km de Brașov.

Martorii din zonă spun că la Templul Ursitelor, în prag de sărbători se aud coruri parcă venite din cer. De altfel, apa izvorului din apropiere, ar avea puteri tămăduitoare. Mai ales pentru cei care se află în suferință, fie fizică, fie psihică.

Ceea ce este diferit totuși față de alt loc este turla săpată în spirală și în grotă. Acolo merg oamenii care vor să se reculeagă, dar să se și vindece. Unii au spus chiar că s-au vindecat miraculos după ce au vizitat locul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Templul Ursitelor” făcut de aceiași civilizație care a construit ”Templul Alb‘‘

Istoricii spun că acolo s-au refugiat călugării ardeleni hăituiți de Maria Tereza în 1700 pentru a trece la catolocism. Doar că în niciuna dintre încăperi nu există vreun semn al crucii, Pe de altă parte, se fac investigații pentru că se bănuiește că vechimea lăcașului ar fi de 7.000 de ani.

Ba mai mult se crede că ar fi fost făcut de aceiași civilizație care ridicat și ”Templul Alb” din insula șerpilor. Biserica are două altare, iar primul este cel care are acea spiral. Se spune că cei care stau în dreptul spiralei și se uită la cer își vor vedea dorințele împlinite. Tot acolo, la 200 de metri distanță se află un corp de chili ce poartă hramul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

Corpul a fost ridicat în 2006. Aici se găsesc de altfel și o parte din moaștele Sfântului Nectarie. Probabil și de aici credința că toate dorințele puse cu inima curată se vor îndeplini.