Apa minerală, recomandată pentru florile din ghiveci

Apa minerală, recomandată pentru florile din ghiveciSursa foto: Dreamstime.com

Apa minerală poate fi utilizată la multe preparate culinare însă puține gospodine știu că ea poate face minuni în cazul florilor din ghiveci. Ea conține sulfat de potasiu, clorură de sodiu și fosfat disodic, benefice pentru plante. Această băutură nu poate fi turnată florilor zilnic, ci este nevoie de o anumită rutină.

Apa minerală este o băutură răcoritoare care poate fi folosită la multe preparate culinare. Gospodinele o adaugă în maioneză sau în anumite prăjituri, iar bărbații o combină cu vin. Puțini sunt cei care știu că această băutură joacă un rol important în îngrijirea plantelor din ghiveci. Ea este benefică pământului de flori, asta pentru că conține sulfat de potasiu, clorură de sodiu și fosfat disodic.

Apa minerală ajută plantele să crească frumos, dar le și menține înflorite o perioadă mai lungă de timp. Cercetătorii au realizat mai multe studii, în urma cărora au descoperit că apa minerală are efecte benefice asupra plantelor din ghiveci. Le întărește rădăcina și le menține hidratate o perioadă mai lungă de timp, asta datorită mineralelor din compoziția sa.

Atunci când pământul florilor este uscat, trebuie udat în cel mai scurt timp, pentru a salva planta. Unele persoane obișnuiesc să adauge puțină băutură carbogazoasă. Nu este recomandată o cantitate anume. Totuși, apa minerală nu trebuie folosită din abundență în cazul florilor. Ea poate afecta rădăcinile dacă torni o cantitate mare.

Îngrijirea plantelor din ghiveci

Sursa foto: Dreamstime

Apa minerală nu trebuie folosită în exces în cazul plantelor

Specialiștii spun că nu este recomandat ca frunzele sau florile să fie atinse de lichidul carbogazos. Apa minerală trebuie turnată la rădăcină, iar acest proces este recomandat să îl faceți seara, când plantele sunt ferite de razele puternice ale soarelui.

Nu udați plantele cu apă minerală zilnic. Ea se folosește la îngrijirea florilor de ghiveci o dată pe săptămână. Toamna și iarna procesul poate fi repetat mai rar, asta pentru că pământul nu se usucă atât de repede. Înainte de a uda plantele cu băutură carbogazoasă, verifică pământul.

Gospodinele nu folosesc apa minerală doar pentru a uda plantele sau pentru anumite preparate culinare. Această băutură poate fi de ajutor în multe situații. Se folosește la curățarea geamurilor sau a oglinzilor. Îndepărtează rugina și curăță bine bijuteriile. Ea mai poate fi folosită și pentru a șterge petele de urină provenite de la animale, potrivit fanatik.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News