Scopul majorării taxelor. Cât va aduce la buget impozitul pe cifra de afaceri

Scopul majorării taxelor. Cât va aduce la buget impozitul pe cifra de afaceriTaxe și impozite. Sursa foto: Arhiva EVZ

Guvernarea contează ca o parte din gaura bugetară să fie acoperit din impozitul pe cifra de afaceri.

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri va aduce aproximativ 1,7 miliarde de euro. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii va aduce aproximativ 1,7 miliarde de euro. Funcționarul afirmă că este o sumă foarte importantă şi că nu va fi niciun fel de povară.

El a mai spus că trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că în joc este dezvoltarea economică a României, citat News.ro. Stroe susține că nu se iau măsurile pe care le solicită sau le doreşte FMI, pentru că nu există un contract de împrumut cu FMI-ul şi nici nu se dorește acest lucru.

„Ne dorim într-adevăr să avem un buget echilibrat, un buget sănătos. Ne dorim să nu pierdem banii europeni”, a mai arătat Stroe.

Acum, oricum ar fi, noi nu luăm măsuri pe care le solicită sau le doreşte FMI. pentru că nu avem un contract de împrumut cu FMI-ul şi nici nu ne dorim lucrul ăsta. Ne dorim într-adevăr să avem un buget echilibrat, un buget sănătos, ne dorim să nu pierdem banii europeni, luăm aceste măsuri. FMI oferă aceste recomandări în această vizită anuală pe care o face în România, dar asta nu înseamnă că ad litteram, ca şi când am fi condiţionaţi de un contract de

Ionuț Stroe, PNL, purtător de cuvânt

Ionuț Stroe. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Riscuri că unele companii nu vor plăti impozitul pe cifra de afaceri

Stroe a recunoscut că sunt  companii care preferă să se folosească de anumite echilibrări fiscal-bugetare şi să ascundă profitul.

„De altfel, ştiţi foarte bine că există companii care preferă să se folosească de anumite echilibrări fiscal-bugetare. Să ascundă profitul. Noi credem că de data asta, 1% pe cifra de afaceri la marile companii nu va fi nici un fel de povară (...). Trebuie să luăm aceste măsuri (fiscale). Pentru că în joc este până la urmă dezvoltarea economică a acestei ţări".

Despre criticile aduse de mediul de afaceri pachetului fiscal, Ionuţ Stroe a arătat că „propuneri concrete nu au existat niciodată, nici din partea Opoziţiei, nici din partea celor vizaţi”.

„E absolut normal ca fiecare să încerce să conserve o anume stare care îi este favorabilă. Sau care îi aduce beneficii, avantaje. Dacă din punct de vedere politic, atitudinea Opoziţiei este de neînţeles. Pentru că ei practic nu au venit cu nici un fel de altă soluţie pentru a remedia situaţia. Ci doar cu contestaţii pe la CCR, cu semnături pentru moţiunea de cenzură. Din punct de vedere al dialogului pe care l-am avut cu zona economică. Să ştiţi că foarte multe măsuri au fost efectiv negociate cu zona de business”, a subliniat Stroe.

 

Ne puteți urmări și pe Google News