Rețetă de tacos cu vită. O mâncare mexicană vestită în toată lumea

Rețetă de tacos cu vită. O mâncare mexicană vestită în toată lumea Sursa foto Dreamstime

Rețetă de tacos cu vită. Bucătarii din Mexic au explicat cum se prepară această mâncare delicioasă și care sunt ingredientele necesare. Este gata într-un timp foarte scurt.

Rețetă de tacos cu vită. Bucătarii din Mexic au explicat cum se prepară această mâncare delicioasă. Aceasta este gata în doar 30 de minute. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente:

  • ulei
  • 500 g carne tocată de vită
  • ceapă
  • sare, piere, oregano şi busuioc
  • roşii
  • sos salsa (sos picant Cholula)
  • branză
  • lipie pentru taco
  • salata verde

Rețetă de tacos cu vită

  1. Încinge câteva linguri bune de ulei şi pune la călit carnea tocată amestecată cu ceapa dată prin răzătoare.
  2. Prăjeşte până când carnea se rumeneşte frumos, apoi presară sare, piper, oregano şi busuioc. Adaugă și o lingură cu sos de salsa şi o ceşcuţă cu apă.
  3. Taie roşiile rămase cubuleţe, iar brânza în felii subţiri şi lungi.
  4. Când carnea e gata, încinge cuptorul şi coace trei minute lipiile pentru tacos într-o tavă acoperită cu hârtie pergament.
  5. Amestecă roşiile cu carnea şi umple lipiile pentru tacos. Adaugă sosul de salsa, feliile de brânză şi frunzeșe de salată.
  6. Rețetă de tacos cu vită. O mâncare mexicană delicioasă

    Sursa foto Dreamstime

Totul despre bucătăria mexicană

Bucătăria mexicană este cunoscută pentru varietatea de ingrediente, pentru decoraţiile colorate şi pentru multitudinea condimentelor. Printre cele mai folosite ingrediente sunt dovleacul, ardeiul, dar mai ales porumbul şi fasolea. Bucătăria mexicană foloseşte și cacao, oregano, scorţişoară, chilli, ceapă şi usturoi.

Un rol important în tradiţia culinară a Mexicului îl joacă ciocolata. La început, ciocolata era o băutură uşor amăruie, făcută din seminţele arborelui de cacao, şi condimentată cu ardei iute sau vanilie. Bucătarii mexicani folosesc ciocolată în toate deserturile.

În Mexic se mănâncă și carne de iguană, şarpe, maimuţă şi o mulţime de insecte. Ouăle de furnică şi insectele prăjite sunt delicatese foarte apreciate în Mexic. Cu toate astea, cele mai populare rețete sunt de burrito, empanadas, quesadillas, tacos și tamale.

În 2010, reţetele mexicame au intrat în patrimoniul universal UNESCO. Ele sunt cunoscute și preparate în toată lumea. Și în România există restaurante mexicane.

Ne puteți urmări și pe Google News