Protest în Piața Victoriei pentru tânăra lăsată să moară de medici

Protest în Piața Victoriei pentru tânăra lăsată să moară de mediciSursa foto: Botosaninews.ro

Duminică, în Piața Victoriei, s-a desfășurat un protest în memoria tinerei care și-a pierdut viața la Maternitatea din Botoșani, după ce a fost lipsită de îngrijiri medicale timp de șapte ore.

Protest în Piața Victoriei. Totul a fost organizat în semn de solidaritate pentru familia tineri lăsată să moară de medici, la Maternitatea din Botoșani.

Asociația „Mame pentru Mame” dorește să sublinieze lipsa de implicare pe care o manifestă unii medici din spitale și maternități.

Protest în Piața Victoriei pentru Alexandra

Locuitorii din București, indignați de decesul Alexandrei Ivanov, s-au alăturat protestului organizat de Asociația „Mame pentru Mame” începând cu ora 17.00. Totul, în solidaritate cu familia Alexandrei.

La manifestația au participat și membrii familiei tinerei moarte.

Prin protestul nostru dorim să comunicăm Guvernului României și Ministerului Sănătății că violența obstetricală și neglijența criminală cu care sunt întâmpinate femeile, în prea multe dintre cabinetele, spitalele și maternitățile României, sunt intolerabile”, a transmis asociația Mame pentru mame într-un comunicat.

Organizatorii afirmă că protestează pentru Alexandra și pentru toate femeile care merge la medic. Acestea trebuie să fie îngrijite, dar de cele mai multe ori sfârșesc prin a naște pe trotuar în fața spitalului unde au mers să fie salvate.

Mai mult, ele sunt ignorate și mor, batjocorite și chinuite, „sacrificate pe altarul procedurilor sau de lipsa protocoalelor”.

BOR, despre moarte tinerei gravide din Botoșani.

Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

 Ce au cerut protestatarii Guvernului

Protestatarii au cerut Guvernului transparență totală în legătură cu ancheta de la Botoșani. De asemenea, asigurarea unui sistem funcțional de avertizare de interes public. Acesta e menit să protejeze avertizorii din interiorul instituțiilor de sănătate.

Mai mult, se vrea introducerea unei linii telefonice verzi, disponibilă 24 din 7. Ea să fie destinată pentru sesizarea abuzurilor asupra femeilor din maternități.

Garantarea dreptului legal la însoțitor pentru gravide, gravide în travaliu, fără afectarea actului medical.

Protestatarii au cerut, de asemenea, retragerea autorizării pentru spitalele care nu au suficient personal pentru a oferi servicii medicale de calitate. Guvernului i s-a mai cerut introducerea moașei în normativul de personal și deschiderea de posturi pentru moașe cu studii universitare.