Al Treilea Război Mondial, atac biologic și cibernetic. SUA vor fi învinse înainte să știe ce le-a lovit
- Antonia Hendrik
- 19 august 2023, 12:58
Pe fondul tensiunilor crescânde, următorul conflict global, potențial instigat de către Rusia sau China, ar putea să nu implice un război convențional, ci folosirea de viruși biologici și informatici, scrie The Wall Street Journal.
Richard A. Muller, profesor emerit de fizică la Universitatea din California, Berkeley, om de ştiinţă şi fost consilier la Jason National Security, a spus că un virus mortal ar putea fi arma viitorului război.
În opinia sa, Al Treilea Război Mondial ar putea avea un cu totul alt scenariu, pe lângă un atac biologic, un atac cibernetic ar putea viza infrastructura critică, cum ar fi spitalele, rețelele de energie și rezervele de apă. Scopul ar fi de a crea perturbări maxime, menținând în același timp iluzia că războiul nu a început. Atacatorul ar putea chiar să pretindă în mod fals că propriile sisteme sunt atacate, sporind dezinformarea.
Omul de ştiinţă face o comparație cu pandemia de COVID-19
Cercetătorul spune că tehnologiile avansate vor crea armele prin care Statele Unite vor fi învinse înainte să știe ce le-a lovit. Omul de ştiinţă, de asemenea, face o analiză a modului în care va arăta Al Treilea Război Mondial, cu conspirații și primele victime, și începe printr-o comparație cu pandemia de COVID-19.
Atac, viruşi. Sursa foto: Pixabay.com
„Orice stat care se gândește să folosească un virus mortal drept armă, întâi își va imuniza propriii oamenii, poate sub forma vaccinului antigripal, ca acoperire. Un eventual virus ar trebui să conțină o genă care să reducă puterea primelor simptome, astfel încât să-i permită să se răspânească prin asimptomatici, și va fi lansat nu în orice țară, ci în țara care se dorește atacată, eventual lângă un laborator, ca oamenii să creadă că de-acolo s-a scurs”, scrie fizicianul în WSJ.
Vor crea un virus cu o genă imună care se va răspândi rapid
Richard A. Muller mai afirmă că virusul ar trebui să fie optimizat pentru a încorpora o genă imună pentru a facilita răspândirea de către purtătorii asimptomatici. Pentru un atac ascuns, virusul ar fi probabil eliberat în țara țintă, posibil în apropierea unei instalații biologice pentru a crea iluzia unei scurgeri dintr-un program intern.
Sursa foto: Pixabai
„Pentru un maximum de haos, agresorul va lansa un atac cibernetic către spitale. În paralel, pentru un maximum de haos, agresorul va lansa un atac cibernetic către spitale. Apoi, către infrastructura energetică, rafinării, rețelele de transport, bănci și alte infrastructuri utilitare.
Dacă China, Rusia sau amândouă atacă SUA în felul ăsta, cum vom reacționa? Politicienii trebuie să vină cu un răspuns clar la asta. Un embargo nu este suficient. Iar mulți vor interpreta o ripostă nucleară disproporționară. Dezvoltarea unui virus în contraatac ia timp, dar un răspuns în felul ăsta încalcă oricum convenția armelor biologice”, a mai spus Richard A. Muller, potrivit wsj.